Ljubavne lekcije kojima su nas naučile princeze iz bajki

KAD su bile male, sve cure su se igrale princeza i gledale Disneyeve crtiće zamišljajući da će i one jednog dana upoznati svog princa, baš poput tih animiranih ljepotica. Kako postajemo starije, svi nas uče da prestanemo vjerovati u bajke, ali ipak, u ovim "ružičastim pričama" kriju se mnoge vrijedne lekcije o ljubavi. Evo nekoliko vrijednih ljubavnih poruka kojima su nas naučile junakinje iz bajki.

Jasmina

Lijepa princeza Jasmina zaljubila se u siromašnog lopova Aladina i time nas naučila da u ljubavi ne postoje predrasude. Iako se zakonom smjela udati samo za kralja, ova bajka je imala sretan kralj zahvaljujući još jednoj vrijednoj lekciji koju smo izvukli iz nje, a to je da se ne isplati biti sponzoruša.

Ariela

Mala sirena je izgubila dar govora kada je dobila priliku da napokon osvoji svog princa, ali to ju nije spriječilo da se pokaže u punom svjetlu i proba ga očarati bez obzira na sve. Mala sirena nam je pokazala da je najbolja komunikacija s partnerom govor tijela i da poljubac uvijek vrijedi više od tisuću riječi.

Belle


Belle nas je naučila da od svake zvijeri možeš napraviti princa ako to želiš. Njezina ljubav prevladala je njegov čudan karakter i ružnoću te pokazala koliko izgled može biti nebitan kad je u pitanju prava ljubav.

Snjeguljica


U ovoj bajci nam je zapravo važnu lekciju dala Snjeguljičina maćeha koja je loše završila zbog svoje taštine, bahatosti i egoizma. Usprkos njezinoj bolesnoj želji da bude najljepša, iz ove priče smo naučili da ljepota dolazi iznutra i da dobro na kraju uvijek pobjeđuje.

Pepeljuga

Ova ljepotica dala nam je lekciju iz odvažnosti i pokazala nam da nekad moraš uzeti stvari u svoje ruke ako želiš da ti se želje ostvare. Nekad i princeza može napraviti prvi korak u osvajanju svog princa . Isto tako, treba znati i otići u pravom trenutku kako bi se tvoj princ malo potrudio oko tebe.

Trnoružica

Lijepa Trnoružica čekala je svog princa 100 godina i čekanje se na kraju isplatilo. Lekcija koju možemo izvući iz ove bajke je da se ljubav isplati čekati te da bi solo cure trebale uživati u slobodnim danima i čekati svog princa, a ne očajno ulaziti u loše veze. Bez obzira na sve, prava ljubav će kad tad doći i bit će ti drago što si čekala.