Misliš da nisi učinila ništa sa svojim životom? Ove su žene postale uspješne tek nakon 40-te

Foto: Splash News, Facebook, JLP

OVE su žene dokaz da doista nikada nije kasno za ostvariti svoje snove.

Pa ako misliš da si do svojih godina trebala učiniti puno više, po pitanju svoje karijere, mi ćemo ti malo olakšati. Neke danas svjetski poznate žene, svoje su snove ostvarile tek nakon što su navršile 40.
 
Iako im sigurno nije bilo lako, niti jedna nije odustajala, što je najvažniji dio njihove priče. A evo tko se sve našao na našem popisu.

1. Martha Stewart
 
Danas spisateljica, televizijsko lice i osnivačica jedne od najčitanijih lifetyle stranica, Martha Stewart, svoj je posao s cateringom lansirala kasnih 70-ih godina prošlog stoljeća u Connecticutu. Njezini gurmanski specijaliteti ubrzo su postali vrlo popularni, no tada samo na lokalnoj razini, sve do 1982. godine, kada 41-godišnja Martha izdaje svoju prvu knjigu "Martha Stewart Entertaining", s preko 300 recepata i raznih kućanskih savjeta, i koja je ubrzo postala bestseler. 1991. godine pokrenula je magazin Martha Stewart Living, a 6 godina kasnije Martha Stewart Living Omnimediju, čiji rad nije omeo niti njezin skandal s dionicama, kada je morala na 5 mjeseci u zatvor, iako je iz njega mogla nesmetano voditi posao. Uslijedili su razni talk show-ovi, linija namještaja i raznih kućanskih proizvoda, još malo knjiga, vrlo posjećena web stranica itd. Danas se za Marthu često može čuti kako je "utjelovljenje američkog sna", no tvrtka je doživjela neke financijske probleme, zbog čega je u lipnju ove godine prodana za 353 milijuna dolara, iako se dvije godine ranije procjenjivala na čak 2 milijarde. No, Martha će i dalje ostati kreativni direktor tvrtke, jer njezine ideje za kućanstvo, brojne žene upijaju kao spužve, i to s razlogom.
 
 
2. Vera Wang
 
Bajkovite vjenčanice ove američke dizajnerice kineskog podrijetla, osvojile su žene diljem svijeta, no prije nego je postala poznata dizajnerica, Vera je imala potpuno drugačije planove. Vera Ellen Wang rođena je 1949. godine u New Yorku. Njezin otac, sin generala u kineskoj vojsci, nakon revolucije je morao emigrirati u SAD, a tamo se vrlo brzo probio u svijetu biznisa. Tako je njegova mezimica odrastala u visokom društvu i najboljim školama za djevojčice, a sanjala je o karijeri profesionalne klizačice. No, njezini snovi postali su noćna mora, kada nije uspjela ući u američki tim za zimsku olimpijadu 1968. godine. No, tijekom te faze, počela je koketirati s modom te sama raditi skice haljinica, kakve je htjela nositi na nastupima, a i danas Vera oblači američke olimpijske klizačice. Tijekom studentskih godina, Vera je radila u dućana Yvesa Saint Laurenta, gdje je prije često i kupovala, a tamo su njezinu strast prema modi upoznala i utjecajna imena američkog Voguea, gdje su ju obožavali, jer je znala doslovno sve o odjeći. Njezin posao u prestižnom časopisu, završio je dolaskom nove urednice Anne Wintour, iako su njih dvije i danas bliske prijateljice, Vera je za sebe htjela nešto više. Kada se s 40 udala za izvršnog direktora jedne informatičke tvrtke Arthura Beckera te pokušavala zatrudnjeti, otac joj je ponudio financijsku pomoć za pokretanje vlastitog biznisa, iako ju je prethodno puno puta odbio za tako nešto, rekavši kako je previše emocionalno vezana uz posao, a da takve poteze treba raditi racionalno. On je bio taj koji joj je predložio da dizajnira vjenčanice, čime je Vera isprva bila šokirana. Chanelove vjenčanice tada su koštale po 100 tisuća dolara, a Vera je odlučila raditi puno pristupačnije modele. 1990. godine otvorila je svoj prvi dućan u New Yorku, a sve ostalo je povijest.
 
 
3. Betty White
 
Danas 93-godišnja simpatična bakica, bez koje ne možemo zamisliti televiziju, slavna je postala tek s 51 godinom, a danas joj često tepaju nadimcima, kao što su "Ljubimica Amerike" i "Prva dama televizije". Betty je proslavila uloga Sue Ann Nivens, voditeljice fiktivne TV emisije u sitcomu "The Mary Tyler Moore Show", nakon koje je dobila i vlastitu emisiju, pod nazivom The Betty White Show. Od ostalih uloga, najzapaženija je svakako bila ona u sitcomu "The Golden Girls". Prije osebujne glumačke karijere, Betty je radila i kao fotomodel, a u travnju ove godine, primila je nagradu Daytime Emmy za životno djelo. "Bez prestanka radim punih 60 godina i jako sam ponosna na to. Sretna sam i zahvalna što sam zdravlja, a sve što mi smeta kod posla, jest to što nemam dovoljno vremena za prijatelje", tada je izjavila. A čini se kako simpatična Betty još uvijek ima snage za nove poslovne pothvate, od glumačkih uloga do snimanja televizijskih reklama. Bravo, Betty!