Novi "pametni" tamponi reći će nam kad ih treba promijeniti

Foto: Press Foto

AKO si jedna od onih djevojaka koje se stalno boje da su zaboravile promijeniti tampon u preporučeno vrijeme, ovaj proizvod budućnosti mogao bi biti idealan za tebe.

Startup "my.flow" stvorio je tampon koji koristi pametnu tehnologiju kako bi upozorio žene kada je vrijeme da ga izvade.

Bez brige, nije riječ o hrpi žica i elektronike - ovaj tampon izgleda baš poput onih koje koristimo sada, samo ima malo duži konac.

Kako radi?

Tampon je potrebno umetnuti kao i obično, uz pomoć klasičnog aplikatora, te zatim kraj konca staviti u Bluetooth uređaj koji se može zakačiti za hlače ili remen, piše "Revelist".

Bluetooth uređaj mjeri stupanj vlažnosti i kada ga treba zamijeniti, šalje poruku na pametni telefon svoje korisnice.



Ovaj startup razvit će i aplikaciju koja će pratiti naš ciklus, predviđati kada ćemo dobiti menstruaciju i koliko će trajati te nam reći koji će nam dani biti "najgori".

Za proizvod "my.flow" zaslužna je 29-godišnja Amanda Field koja smatra da će ovaj tampon ženama olakšati "one dane" i spriječiti rizik od padanja u šok i trovanja, čemu se izlažemo ako zaboravimo promjeniti tampon cijeli dan.

Ovaj proizvod moći će se kupiti sljedeće godine - monitor će koštati oko 50 dolara dok će kupci za 13 dolara dobiti mjesečnu zalihu "pametnih" tampona.

Njegova jedina mana je neobični način mjerenja - ne možemo ni zamisliti dugački konac tampona povezan sa uređajem koji nosimo na remenu. S druge strane, uz ovakav uređaj mogle bi se osjećati sigurnije i samopouzdanije, i bez bojazni nositi bijele hlače za vrijeme onih dana.