Očistite svoje omiljene kožne cipele u tri jednostavna koraka

Foto: Instagram
 
PRLJAVE cipele mogu u trenu pokvariti cijeli styling.
 
Ako si to ne želite dopustiti, onda biste se o njima trebali brinuti redovito. Vjerojatno ste tako i razmišljali kada ste ih tek kupili, no s vremenom je vaš entuzijazam opao i više ih niste brisali svaki dan. Ne brinite, niste jedini, a za vaše omiljene cipele još ima spasa. Štoviše, njihovo čišćenje neće vam uopće oduzeti puno vremena te ne iziskuje veliki trud, a sve se svodi na ova tri ključna koraka:
 
 
1. Četkanje
 
Prije nego se bacite na ozbiljno čišćenje, višak prljavštine uklonite mekanom četkom. Pri tome budite jako nježni i ne zaboravite iščetkati rubove uz đon, gdje se nakuplja najviše prljavštine.
 
2. Uklanjanje prepreka
 
Ako cipele imaju vezice, prije čišćenja ih uklonite jer će vam smetati. Ako su i one prljave, operite ih u perilici za rublje ili ručno.
 
3. Čišćenje
 
Za čišćenje kožnih cipela trebat će vam jedna čista krpa, ručnik ili komadić tkanine. Što god da odaberete, prvo umočite u vodu i dobro ocijedite. Ako su cipele jako prljave, dodajte malo tekućeg sapuna ili sredstva za čišćenje kože, a odlučite li se za tu opciju, onda ih nakon toga još jednom obrišite vlažnom krpom kako biste uklonili sapunicu. Zatim ih ostavite da se osuše na zraku.
 
*Bonus savjet: 
 
Iako je postupak čišćenja kožnih cipela poprilično jednostavan, život će vam biti još lakši budete li ih čistili redovito. Kupite jedno pakiranje vlažnih maramica i nosite ih svugdje sa sobom te brzinski uklonite mrlje sa svojih cipela čim se pojave.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz modu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: moda.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.