Otkriveno u kojoj životnoj dobi parovi najviše uživaju u vođenju ljubavi

Foto: Instagram

AKO ste pomislili da je, kada je vođenje ljubavi u pitanju, najbolje vrijeme iza vas, možda se opasno varate. Naime, istraživanja pokazuju kako osobe u kasnijim godinama života imaju više samopouzdanja, a to se možda najviše vidi upravo u spavaćoj sobi.  

Portal za upoznavanje Lumen proveo je istraživanje i došao do zaključka da ljudi najuzbudljivije intimne trenutke doživljavaju tek nakon 50. godine. Razlog tome je njihovo samopouzdanje koje su dotad izgradili i činjenica da su potpuno neopterećeni izgledom pa uživaju u isprobavanju novih položaja ili otkrivanju seksi igrica pod plahtama. 

Također, pokazalo se i da osobe u ovoj životnoj dobi imaju više vremena za isprobavanje noviteta kada je riječ o seksu jer su im djeca već samostalna, a osim toga, više nisu opterećeni izgradnjom vlastite karijere. 

Zanimljivo je kako je među ljudima starije životne dobi veći broj onih koji će na prvom spoju vjerojatnije otići do "kraja".

Kada su konkretni rezultati u pitanju, tijekom jednog odnosa parovi u ovoj dobi najčešće mijenjaju tri različita seksualna položaja, a njihovi odnosi traju u prosjeku 25 minuta.