Ova fotografija govori puno toga o položaju žena u Hollywoodu

Foto: Getty

SLAVNE dame često se ne odijevaju u skladu s vremenom. 
 
Bilo da snimaju zimske scene usred ljeta ili na zimske događaje dolaze u oskudnim ljetnim haljinama, u Hollywoodu je to posve normalna stvar. Tako je i glumica Jennifer Lawrence na predstavljanju svog novog filma "Red Sparrow" jučer u Londonu nosila Versace haljinu na bretele s dubokim dekolteom i visokim prorezom na nozi, iako su temperature u britanskoj prijestolnici bile zimske. 
 
 
No na to možda i ne bismo obratili pažnju da Jennifer nije pozirala s muškim kolegama iz filma koji su za razliku od nje, bilo odjeveni u skladu s godišnjim dobom, a to nije promaknulo ni brojnim korisnicima društvenih mreža koji su iskoristili fotografiju kako bi još jednom ukazali na dvostruke standarde u Hollywoodu.
 
 
"Ovo je tako depresivna fotografija koja govori puno o položaju žena u Hollywoodu", "Vani je hladno, a ona jedina nije odjevena. Strašno!", samo su neki od komentara na društvenim mrežama, među kojima su se mnogi zapitali i zašto je glumica na to pristala. 
 
Jennifer je do sada mnogo puta u javnosti govorila o neravnopravnosti žena u Hollywoodu, a u jednom intervjuu požalila se i da bi ju svaki put kada bi imala bilo kakve zahtjeve proglasili divom pa se bojala i da ju više nitko neće htjeti angažirati. Možda se zbog toga ni ovoga puta nije htjela žaliti na hladnoću?
 
 
Istina je, nažalost, takva da se od glumica i ostalih slavnih dama i dalje očekuje da budu seksi u svakoj prilici, dok se muškarci mogu zabundati koliko god žele. Dobar primjer za to je glumac Joel Edgerton koji na fotki s Jennifer nosi čak dva kaputa.