Ove dirljive fotografije prikazuju žene u odjeći svojih bivših partnera

Foto: herclayheart.com

ČAK i kad bivšeg dečka ili supruga na vidiku nema već mjesecima ili godinama, mnoge žene zadržavaju onu jednu majicu ili košulju koja ih podsjeća na njihovu veliku ljubav.

Vođene time, dvije američke fotografkinje Carla Richmond i writer Hanne Steen odlučile su pokrenuti projekt "Lovers Shirts" i fotografirati žene u odjeći koja je ostala nakon što su bivši muškarci izašli iz njihova života.



Žene koje su pristale na fotografiranje, javno su odlučile ispričati svoje priče i progovoriti o intimnosti, osjećaju nesigurnosti i privrženosti koju gaje za samo jedan komad odjeće koji im toliko znači.

Fotografkinje su na to potakla vlastita iskustva: "Nakon što je moja posljednja veza završila, nedostajalo mi je nošenje njegove majice, jer mi je nedostajao i on - njegov miris, njegove ruke oko mene.", izjavila je Hanne Steen.



"S ovim projektom želimo postaviti pitanje - što je toliko univerzalno kada su ljubav i gubitak u pitanju. Kakav osjećaj sigurnosti, vlasništva, identiteta i intimnosti naši partneri pobuđuju u nama?", dodala je Steele za Refinery 29.



"To je samo krpa koju sam ja pretvorila u obećanje da nikad neće otići.", kaže jedna od žena s fotografije.

"Ona (majica) je poput zastave. Tiješi me dok se nalazim u međuprostoru.", priznaje druga žena.