Ovih pet tajni znaju sve žene sa zdravom i lijepom kosom

Foto: Instagram

PRETJERANO tretiranje kose ponekad nas dovede do neželjenog šišanja te nezadovoljstva izgledom kose. 

Iako možda redovito pokušavate nahraniti svoju kosu maskama, zdrava kosa je puno više od toga. Ako želite promijeniti izgled svoje kose i napokon je početi ponosno pokazivati, savjetujemo vam da primijenite sljedeće savjete koje su sve žene sa zdravom i snažnom kosom već odavno usvojile. 

Šišajte vrhove svakih nekoliko mjeseci

Pravila o periodu koji treba proći između šišanja nema. Vi ćete najbolje prepoznati kada su ispucali vrhovi preuzeli kormilo i dali suh i beživotan izgled vašoj kosi. Većina žena koje se šišaju redovito to čine u prosjeku svaka dva do tri mjeseca i tako održavaju zadovoljavajući izgled svoje kose. 

Pripazite na sastojke u proizvodima koje koristite

Pokušajte izbjegavati šampone i ostale preparate koji sadrže parabene, sulfate i mnoštvo drugih kemikalija koje uništavaju i isušuju kosu. Radije se odlučite za nešto prirodnije proizvode koji će povoljno utjecati na vašu kosu te je dobro nahraniti. 

Ne pretjerujte s toplinom

Aparati za stiliziranje kose mogu vrlo lako postati glavni krivac za velika oštećenja kose stoga ih pokušajte što rjeđe koristiti. Ne zaboravite, kada ih koristite, nanijeti sprej za zaštitu od topline. Uz to, pokušajte kosu prati hladnijom vodom te kada je ne možete osušiti na zraku to učinite izmjenjujući hladan i topao zrak sušilom za kosu. 

Nosite šešir na plaži 

Kako vam sunce ne bi oštetilo tjeme, obavezno na plažu sa sobom ponesite šešir. Osim što ćete zaštititi vašu kosu, izgledat ćete totalno chic!

Ne zaboravite na maske

Sada kada ste usvojile prethodne savjete nemojte zaboraviti na nanošenje hranjivih maski barem jedanput tjedno.