Ovim ćete proizvodima uspjeti održati platinasto plavu kosu postojanom i bez frizera

ODRŽAVANJE platinasto plave nijanse kose može se nazvati pravim poslom. 

Bojenje izrasta svakih nekoliko tjedana te pažljivo korištenje odabranih proizvoda neizostavni su kada je u pitanju njega ove boje. Većina djevojaka s platinasto plavom kosom odlazi u frizerski salon na održavanje boje, no to trenutno nije moguće pa je Glamour odlučio priskočiti u pomoć u suradnji s koloristicom Harriet Muldoon i otkriti kako možete kod kuće održati platinastu nijansu kose maksimalno postojanom do otvaranja frizerskih salona.

Koristite ljubičasti (silver) šampon

Ljubičasti ili silver šamponi su vjerojatno poznati svakoj plavuši. Oni ubijaju žutilo i daju kosi hladan ton što djevojke platinasto plave kose i žele. Koristite ljubičasti šampon pri svakom pranju, no uz njega rabite i neki njegujući koji neće dodatno isušiti vašu kosu te koji će je dubinski oprati. 

Ne zaboravite na hranjive maske za kosu

Plava je kosa najsklonija isušivanju zbog blajhanja, stoga je neophodno koristiti hranjive maske ili uljne tretmane pri svakom pranju. 

Ne dirajte izrast

Ako niste ekspertica u kućnom bojenju izrasta, nemojte to sada pokušati postati. Ostavite izrast na miru, a vrhove održavajte postojanima. Ionako je platinasta kosa s tamnim izrastom veliki hit posljednjih nekoliko godina.