Ovim trikovima možete produljiti rok trajanja šminke

U IDEALNOM svijetu naša omiljena šminka ne bi imala rok trajanja i ne bismo se morali brinuti oko nakupljanja bakterija na kozmetičkim preparatima. Nažalost, stvarnost je drugačija. 

Svaki proizvod dekorativne kozmetike ima svoj rok trajanja nakon kojeg se više ne bi trebao koristiti. Primjerice, ruževi, tekući puderi i baze za make-up iskoristivi su godinu dana, proizvodi u prahu dvije do tri godine, a maskare i tuševi za oči svega tri mjeseca. No čak i ako ranije primijetite da se proizvod počeo razdvajati, mijenjati boju ili miris, trebali biste ga baciti jer to znači da mu je istekao rok, piše Marie Claire.  

A kako proizvodi ne bi istekli i prije nego što im prođe rok trajanja, što se događa češće nego što mislite, ova dva trika morate znati.

Nemojte ih držati na svijetlom i toplom mjestu 

Navedeni su uvjeti pogodni za razvijanje bakterija i kvarenje svih kozmetičkih proizvoda. Iako vam je svjetlo u kupaonici možda najbolje za šminkanje, bilo bi bolje kada biste make-up držali u hladnijoj i suhoj prostoriji. Sjajan je odabir čak i hladnjak u kojem svi proizvodi (čak i lakovi za nokte) traju najdulje. 

Čistite kistove za šminkanje barem jednom tjedno 

Kistovi također mogu biti odgovorni za nakupljanje bakterija u nekim proizvodima stoga je iznimno važno da ih redovito čistite.