Ovo je pet pokazatelja da koristite pogrešnu kremu za lice

Foto: Instagram

PRONALAZAK savršene kreme za lice koja će odgovarati vašem tipu kože, vrlo je zahtjevan zadatak. 

Iako je vašoj sestri ili prijateljici možda jedna krema odgovarala savršeno, velika je mogućnost da vi njome nećete biti jednako impresionirane te da će vam se činiti kao da ne radi baš ništa za vaše lice. 

Kako biste znale što točno trebate tražiti, idealno bi bilo kada biste se uputile na analizu kože kod profesionalaca koji će vam podrobno objasniti što vašoj koži treba da izgleda najbolje moguće. Ako primijetite sljedeće znakove prilikom korištenja kreme za lice, savjetujemo vam da krenete u daljnju potragu. 

Prejak miris

Iako možda mislite da miris ne može utjecati na djelotvornost kreme, varate se. Prejak miris može biti znak velike količine kemikalija ili parfema koje trebate izbjegavati, posebice ako imate osjetljivu kožu. 

Neugodan osjećaj 

Osjetite li peckanje ili bilo kakav sličan neugodan osjećaj, odmah odstranite kremu s lica. Kako biste ubuduće izbjegle ovu posljedicu, isprobajte kremu u drogeriji ili ljekarni na koži vrata ili zapešća. 

Izbijanje prištića, miteseri ili milije

Krema koja vam izaziva navedene nedostatke, vjerojatno je preteška za vašu kožu pa vam začepljuje pore. Potražite nešto laganiju verziju te obratite pozornost na to da je jasno naglašeno da je nekomedogena, odnosno da ne začepljuje pore. 

Nedovoljna hidratacija

Imate suhu kožu i krema koju koristite ne hrani je dovoljno? Očigledno ste odabrali onu koja sadrži previsok udio vode, što je pogodnije za osobe s masnom kožom. Umjesto nje odaberite kremu bogatu hijaluronskom kiselinom ili uljima. 

Ne funkcionira jednako dobro na svim dijelovima lica 

Velik broj ljudi ima mješovitu kožu, što znači da je na nekim dijelovima suha, a na nekima masna ili normalna. Ako je razlika prevelika, savjetujemo vam da počnete koristiti dvije različite kreme koje će zadovoljiti potrebe suhih i masnih odnosno normalnih dijelova kože lica.