Pet odjevnih komada koje biste trebale izbjegavati kada idete u šoping

AKO se spremate za malo dužu turneju po šoping centru, postoje neke stvari koje biste trebale znati i koje će vam znatno olakšati kupovinu.

Ako želite provesti šoping dan bez stresa i malih živčanih slomova, potrebna vam je priprema. Osim što biste unaprijed trebale odrediti budžet koji samoj sebi dozvoljavate za potrošnju, trebale biste se naoružati bočicom obične vode, mapom šoping centra u kojoj ste označile najbrži put od trgovine do trgovine koje vas zanimaju te udobnom obućom i odjećom. Ipak, nešto što vam se na prvu učini udobnim, moglo bi vam kasnije stvarati probleme. Sljedeće odjevne predmete nikako ne biste trebale nositi pri odlasku u šoping.  

1. Kombinezoni

Iako se čine praktičnima, kombinezoni su loš izbor, posebice ako vaš šoping uključuje kupnju novih hlača. Svaki put ćete morati skidati sve sa sebe, birati majicu koja će vam odgovarati uz hlače koje isprobavate i slično. Najobičnije udobne hlače u koje samo "uletite" i obična majica idealan su odabir za čim god išle u potragu.

2. Tamno donje rublje

Uvijek birajte donje rublje boje kože kako se ne bi vidjelo ispod odjeće koju isprobavate. Po mogućnosti odaberite gaćice sa što manje vidljivim rubovima i grudnjak koji vam je odgovarajuće veličine i koji vas nigdje ne stišće.

3. Obuća na vezanje

Koliko god vam neke tenisice bile udobne, preznojit ćete se svaki put iznova kada ih budete skidale ili oblačile. Najbolji izbor su trenutačno vrlo moderne mokasinke koje se samo navuku na nogu, a izgledaju odlično i vrlo su udobne.

4. Slojevita odjeća

Možda to činite zbog promjenjivog vremena, no ako šopingirate u zatvorenom trgovačkom centru nema potrebe za debelom jaknom, vestom, majicom i potkošuljom. Po mogućnosti odjenite samo najobičniju majicu i traperice, a jaknu ostavite u autu ili u ormarićima za pohranu koje ima svaki šoping centar.

5. Nepraktične torbe 

Kada je šopingiranje u pitanju, praktičnost i udobnost imaju prednost nad estetikom. Koliko god vam se činile neprivlačne, lagane pamučne torbe zbilja jesu savršen odabir za dug dan u pokretu. Osim što su praktične i velike, nisu teške i neće vas zaboljeti rame nakon nekoliko sati od silnog tereta. Naravno, ponesite samo neophodne stvari.