Pomoću ovih savjeta izrast će vam zdrava i sjajna kosa

Foto: Instagram

GOTOVO svaka žena se u nekom trenutku našla u situaciji kad je htjela da joj kosa izraste što prije kako bi nosila novu frizuru koja joj se sviđa. Ili je, pak, otišla frizeru koji joj je odrezao previše kose.

Ponekad rast kose može trajati dulje nego što se nadamo, a mi vam stoga donosimo savjete koji će taj proces ubrzati.

Radi se o stvarima koje su općenito dobre za vašu kosu i koje će joj pomoći da brže izraste. No trebate znati da sve ovo morate redovito prakticirati.

Prirodno sušite kosu

Fen za kosu, pegla i figaro su izvori topline koji jako mogu oštetiti vašu kosu.

Stoga je dobro kosu pustiti da se prirodno posuši jer će se tako manje oštećivati i imat ćete manje ispucalih vrhova. Ovo je svakako nešto što možete prakticirati s dolaskom toplijih dana.

Ako niste u mogućnosti svaki put sušiti kosu na zraku, na ovaj je način posušite barem jednom tjedno i dopustite joj da se odmori od uređaja kojima je tretirate.

Uz kosu, ovo će dobro doći i tjemenu.

Koristite vitamine

Najprije želimo napomenuti da se prije svakog unosa dodataka, poput vitamina, trebate posavjetovati sa svojim liječnikom. Možete ga pitati o vitaminima za kosu koji najčešće dolaze u kombinaciji s vitaminima za kožu i nokte i mogli bi vam pomoći ubrzati rast kose, ali i noktiju.

Redovito šišajte kosu

Kako bi vaša kosa brže rasla, važno je da je redovito šišate. Tako ćete ukloniti ispucale vrhove koji smetaju kosi da brže izraste.


Koristite češalj i četku na prikladan način


Važno je i kako koristite češalj i četku koji mogu oštetiti kosu. Češalj koristite na mokroj kosi, a četku trebate koristiti na suhoj kosi.

Ako četkom budete četkali mokru kosu, primjerice, prije sušenja, tako ćete je oštetiti. Za mokru kosu najbolje je koristiti češalj sa širokim zupcima, dok suhu kosu trebate četkati četkom.

Promijenite prehranu

Sve što se događa u vašem organizmu odražava se i na vašoj kosi. Za zdravu kosu u prehranu uključite hranu bogatu cinkom, biotinom, vitaminom A, omega kiselinama i vitaminom C.

Uz ove savjete, imat ćete zdravu i dugu kosu.