Poražavajuće statistike: Spol djeteta mogao bi predvidjeti razvod

Foto: Gucci

SAZNAVANJE spola djeteta, jedan je od najsretnijih trenutaka budućih roditelja.

A jedno je istraživanje otkrilo kako ove vijesti također mogu otkriti trajnost njihovog odnosa.
 
Kako prenosi The Economist, podaci iz proteklog desetljeća pokazuju kako je za bračne parove, koji imaju muško dijete, vjerojatnije da će ostati zajedno, nego oni koji imaju žensko dijete.
 
Istraživači Gordon Dahl i Enrico Moretti istim su istraživanjem otkrili još jedan uznemiravajući trend, a to je da je vjerojatnije kako će muškarci zaprositi trudnu partnericu, koja nosi muško dijete, a u slučaju razvoda, za muškarce koji imaju sinove, je vjerojatnije da će dobiti skrbništvo.
 
Jedno je pak drugo istraživanje, sa Sveučilišta u Miamiju, otkrilo kako sinovi imaju dublji utjecaj na njihove očeve. Ekonomistica Laura Guiliano, koja je provela spomenuto istraživanje, tako je ustvrdila kako je vjerojatnije da će muškarci biti više uzbuđeni, kada saznaju da će im dijete biti muško te će isto tako više pomagati kod kuće.
 
Osim toga, za žene koje nose dječake jest vjerojatnije kako će više slaviti svoje muževe te prijavljivati veću razinu sreće u njihovom odnosu.
 
Drugim riječima, muško dijete moglo bi imati utjecaja  na vaš odnos, ali samo ako to dopustite.
 
Poduzimanjem jednostavnih mjera, kao što je dijeljenje posla, pazeći da oba roditelja sudjeluju u podizanju djeteta te hvaljenje vašeg partnera, može spriječiti da vaš odnos postane dio ove statistike.
 
Koje je vaše mišljenje o rezultatima?