Poznata YouTuberica prodaje pokvarene ruževe, kupci bijesni i žele je tužiti

Foto: Instagram, Twitter, YouTube Screenshot

JEDNA od najpoznatijih YouTuberica čiji broj pratitelja seže gotovo 6 milijuna, Jaclyn Hill, pronašla se u središtu skandala zbog vlastite linije kozmetike. 

Naime, YouTuberica je prije dva tjedna predstavila vlastiti brend Jaclyn Cosmetics na kojem je, kako tvrdi, radila godinama. U svojem videu u kojem je predstavila svoj prvi proizvod, ruževe za usne, više puta je naglasila kako je perfekcionistica te da nije željela lansirati proizvod dok ne bude savršen. 

Zbog njezinih prethodnih, većinski vrlo uspješnih suradnji s mnogim poznatim brendovima poput Becce, Quay Australia i Morphea njezini pratitelji su odmah pohrlili kupiti ruževe, od kojih se većina nijansi rasprodala u samo nekoliko sati. 

Međutim, tu nastaje problem. Nakon što su zaprimili svoje narudžbe, mnogi kupci su se požalili da su se u njihovim ruževima vidjele grudice na površini ili kapljice vode, a neki su čak pronašli dlačice. Nekoliko djevojaka se požalilo da su im se ruževi nakon prvog nanošenja slomili ili počeli topiti.

 

 

YouTuberica poznata pod nazivom RawBeautyKristi odlučila je staviti ruževe pod mikroskop, što je potvrdilo da s ovim proizvodima nešto nije u redu. Naime, osim dlačica i grudica, jasno vidljivi su bili i mjehurići te plijesan koja je nastala vrlo vjerojatno zato što je ovim ruževima istekao rok trajanja ili zato što su stajali u neprimjerenim toplotnim uvjetima. Nakon što su ovo vidjeli, neki kupci su se složili da bi trebali tužiti Jaclyn Cosmetics zbog narušavanja zdravlja. 

Mnoge druge poznate YouTuberice upozorile su svoje pratitelje da ne kupuju ruževe brenda Jaclyn Cosmetics te da od sada neće podržavati Jaclyn Hill jer nakon ovog problema koji može utjecati nepovoljno na zdravlje korisnika nije povukla ruževe iz prodaje, već je samo na Twitteru napisala kako svi koji nisu zadovoljni mogu vratiti svoje narudžbe i da su dlačice u nekim ruževima prisutne zato što su se u njezinom laboratoriju koristile pamučne rukavice, što je vrlo teško povjerovati. 

"Ako vam stižu ruževi poput ovih... molim vas znajte da to nisu dlake! Moja tvornica je koristila nove bijele rukavice zbog testiranja kvalitete i one su ostavile dlačice po mojim proizvodima! Prebacili smo se na gumene rukavice prije dva dana i potrudit ćemo se da se ovo više nikada ne dogodi."

"Žao mi je ako je proizvod koji ste dobili išta manje od savršenog. Ako ste nezadovoljni zbog bilo čega, molim vas kontaktirajte nas i mi ćemo se potruditi da vam vratimo novac i pošaljemo novi proizvod."