Prve dame i princeze koje su dokaz da svaka žena ima tajne

Foto: Getty

SVAKA žena ima svoje male tajne.
 
Međutim, skrivanje takvih tajni postaje vrlo delikatna stvar, kada cijela nacija ili svijet prati baš svaki vaš korak.
 
No neke Prve dame ipak su uspjele sakriti neke svoje tajne od znatiželjne javnosti, čime su dokazale da ih ima svaka od nas, samo ne polazi svakoj od ruke dobro ih sakriti.
 
Jackie Kennedy
 
U vrijeme Kennedyjevih, pušenje je bilo česta navika među ženama, iako to nije bilo nešto što je društvo odobravalo. Upravo zato je strast jedne od najpoznatijih i najelegantnijih Prvih dama u povijesti, Jackie Kennedy, bila pomno skrivana tajna. Čak su i fotografi blisko povezani s Bijelom kućom imali strogu zabranu objavljivanja snimki Prve dame s "nikotinskim štapom" među prstima.
 
 
Princeza Diana
 
Iako i gotovo 20 godina od njezine smrti, javnost misli kako je princeza bila vrlo atraktivna i elegantna žena, mali postotak zna kako je pokojna princeza Diana imala puno sumnji u svoje tijelo i kako je patila od bulimije. Bulimija je tako prozvana "tajnom bolešću" princeze Diane te "Dianinim efektom".
 
 
Nancy Reagan
 
Jedan od najbližih savjetnika 40. američkog predsjednika Ronalda Reagana bila je njegova supruga Nancy koja je postala još zabrinutija za njega i njegov život nakon neuspjelog atentata 1981. godine. Ono što je malo ljudi znalo je to da se Nancy često konzultirala "sa svemirom", prije nego što je savjetovala svog muža. Naime, Prva dama bila je fascinirana astrologijom i redovito je odlazila svom privatnom astrologu.
 
 
Carla Bruni
 
Nekad poznata manekenka, danas je supruga 23. predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozyja, a njihova romansa vrlo je brzo okrunjena brakom, nakon što se par upoznao. No Carla je kasnije priznala kako preferira poligamiju, prije nego tradicionalni brak. Carla je od prije na glasu kao "žderačica muškaraca", a jednom je prilikom priznala kako voli više muške pozornosti odjednom te kako njezina ljubav prema jednoj osobi ne može trajati više od 3 tjedna. Hmmm...
 
 
Bernadette Chirac
 
Supruga bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca itekako zaslužuje titulu vrlo strpljive žene, a njezina tajna podrazumijeva skrivanje tajni njezinog supruga. Naime, Bernadette je činila sve kako bi sakrila ljubavne afere svog supruga te se dugo pretvarala kao da se ništa ne događa. Međutim, obiteljske tajne su ipak isplivale na površinu.
 
 
Kraljica Rania Al Abdullah
 
Prelijepa kraljica Rania supruga je jordanskog kralja Abdulaha II, a poznata je po svojoj eleganciji i besprijekornom ukusu za modu. No, Rania ima jednu slabost koja se rijetko spominje na žutim stranicama, a to su skupocjene zlatne cipele ukrašene dragim kamenjem. No, tko bi joj to zamjerio? I mi bismo ih nosile, kada bismo ih mogle priuštiti.
 
 
Imelda Marcos
 
Udovica 10. predsjednika Filipina, Prva je dama poznata po ekstravagantnoj potrošnji. Nakon što je dobila pristup državnim proračunskim sredstvima, dotična je postala opsjednuta šopingom. Nakon što su ona i suprug pobjegli iz zemlje, nakon vojnog udara, u njezinim prostorijama u predsjedničkoj kući otkriveno je čak 1000 pari skupih dizajnerskih cipela.