Reese Witherspoon režirat će film o slavnoj Barbie i njezinoj osnivačici Ruth Handler

Foto: Screenshot Youtube, Splash, Screenshot Youtube

SLAVNA glumica ovoga će se puta naći iza kamere.

Reese Witherspoon i njezina kolegica Bruna Papandrea uskoro će početi snimati film o najslavnijoj lutkici na svijetu.
 
Zapravo će se raditi o filmskoj adaptaciji knjige "Barbie and Ruth: The Story of the World’s Most Famous Doll and the Woman Who Created Her".
 
 
Ruth je naravno Ruth Handler, kojoj možemo zahvaliti što smo se u djetinjstvu igrale s plavokosom Barbie, koja je bila i osnivačica tvrtke Mattel, koja je stvorila Barbie, davne 1959. godine.
 
Ruth je zapravo samo htjela napraviti lutku za svoju kćer Barbaru, po kojoj je Barbie i dobila ime. Naime, gledajući svoju kćer kako se igra, shvatila je da su gotovo sve lutke zapravo djeca, a ne žene, a ostalo je povijest.
 
 
Još uvijek ne znamo tko će glumiti u filmu, no fokus će biti na Ruth i njezinom mužu Elliotu te poslovnom carstvu koje su izgradili sa slavnom lutkom, ali i privatnim tragedijama, koje su zadesile obitelj.
 
Kratka povijest slavne Barbie
 
Ruth Handler rođena je 1916. godine, a umrla je 2002. godine. Ona je svom mužu Elliotu prva predložila ideju za novu lutku, gledajući kćer Barbaru, koja se igrala sa svojim papirnatim lutkama, od kojih su sve bile bebe. Elliot nije bio nimalo oduševljen tom idejom, no Ruth se nije dala. 1956. otputovala je sa svojom djecom Barbarom i Kennethom na putovanje u Europu. Tada je naišla na njemačku lutku Bild Lilli te odmah kupila tri.
 
 
Povratkom u SAD, počela ih je uređivati i mijenjati, uz pomoć inženjera Jacka Ryana. Lutka Barbie predstavljena je na Američkom Međunarodnom sajmu igračaka u New Yorku , 9. ožujka 1959. Taj se datum često koristi kao njezin rođendan. Tvrtka Mattel stječe prava na Bild Lilli lutku 1964. godine te je iste godine proizvodnja tih lutki zaustavljena.
 
Prva Barbie proizvedena je u Japanu te je imala konjski rep i nosila je crno-bijeli prugasti kupaći kostim. Na raspolaganju su bile plavuša i brineta. Oko 350 tisuća lutaka je prodano tijekom prve godine proizvodnje i to po cijeni od samo 3 dolara.