Rouge preporuka: Memoari glumice čiji se život raspao, ali ga je opet sastavila

Foto: Cover Images, Promo

ISABEL Gillies imala je život kakav bi svatko poželio – zgodnog, obrazovanog i uspješnog supruga koji je radio kao sveučilišni profesor, dva zdrava dječaka, kuću iz snova i brak pun ljubavi i razumijevanja – barem je tako mislila. U samo nekoliko mjeseci njezina su se uvjerenja pokazala pogrešnima, a grčeviti pokušaji da svoju obitelj zadrži u komadu – uzaludnima.

Preseljenje u drugi grad i pojava nove profesorice na sveučilištu na kojem je radio njezin suprug Josiah za Isabel nisu bili prijetnja; štoviše, s oduševljenjem je prigrlila sve što će joj neočekivano brzo poljuljati i, na koncu, urušiti temelje života koji je gradila.

Takvo što događa se svaki dan – komentirala je prijateljica. U emotivnoj ispovijesti simbolična naslova Gillies iskreno i bez maski progovara o nesigurnostima jedne žene, njezinim zabludama, nošenju s neočekivanim životnim preokretima i najvećoj izdaji koju može doživjeti – preljubu. Knjiga "Takvo što događa se svaki dan" (2009) lišena je suvišne patetike i samosažaljenja; napisana jednostavno i neposredno, s dozom britkog humora, i više nalikuje intimnom razgovoru s dobrim prijateljem nego srcedrapajućim memoarima. Knjiga izlazi za Interliber, a mi vam premijerno predstavljamo naslovnicu.

Ovaj autobiografski rukopis američke glumice postao je bestseller New York Timesa, a čitateljima poručuje da pokušaju zapaliti svijeću, umjesto da proklinju mrak i vole svoj život čak i kad se čini da im je u potpunosti iskliznuo iz ruku jer svaki je kraj prilika za novi početak.