Rouge preporuka za vikend: Uzbudljivi triler koji će vam ukrasti svaki slobodan trenutak!

ZA sve one koji još nemaju omiljenu antijunakinju, ali i one koji je imaju i smatraju da je nitko ne može nadmašiti, dobrodošli u svijet Amber Reynolds!

Na početku priče o njoj ćete doznati tri stvari: da je u komi nakon tajanstvene prometne nesreće, da je suprug – za koga sumnja da je tu nesreću skrivio – više ne voli te da ponekad laže. Na sredini priče duboko ćete suosjećati s njom iako vam se opravdano nameće osjećaj da se ne možete u potpunosti pouzdati u njezine riječi, ali to vas ne bi ni trebalo iznenađivati. Ipak je sasvim otvoreno priznala da je sklona pribjeći lažima – i to kakvima! – kada stvarnost postane preteška da bi se s njome nosila. A na samom vas kraju očekuje prava poslastica!

Alice Feeney plete pametnu priču punu obrata i neočekivanih razvoja događaja koji će vas zaokupiti sve do zadnje stranice. Mutna istina skrivena među gustim lažima na trenutke će vam se učiniti bistrom, no tada će uslijediti novi neočekivan obrat i vratiti vas na početak svake teorije o Amber koju ste stvorili.

Triler je to koji se čita u jednom dahu i neće vam dopustiti da ga ispustite iz ruku. Bjesomučno ćete listati kratka poglavlja koja povezuju tri različite vremenske perspektive – sadašnjost, nedavnu prošlost i stare dnevničke zapise – zahvaljujući odvažnom i tečno oblikovanom štivu koje se ni u jednom trenutku ne upušta u beznačajne dijaloge ili opise.

"Ponekad lažem" izvanredan je debitantski roman koji suvereno dominira svojim žanrom zahvaljujući nepouzdanom glavnom liku te složenim, bolnim društvenim i obiteljskim pitanjima koja će u vama istovremeno izazvati duboko suosjećanje, ali i nelagodu te vas istinski preneraziti.

Besprijekornim pripovjednim tijekom usprkos višestrukim prevratima Feeney dokazuje koliko je tanka granica između položaja žrtve i zlikovca te kako je, kada čitav život provede lažući sami sebi, moguće zaboraviti svoje pravo ja.