Sedam stvari koje moraš napraviti dan prije vjenčanja



NAJLJEPŠI dan u tvome životu mora biti isplaniran do zadnjeg detalja, a čak i najbolji plan može poći po krivu. Neke od ovih stvari dobro je još jednom provjeriti dan prije vjenčanja, a potrebno je ubaciti i malo uživanja u cijelu stvar.

1. Provjeri vjenčanicu


Skraćena, sužena i savršeno skrojena za tebe, tvoja je vjenčanica nešto što si vidjela milijun puta u zadnjih nekoliko tjedana, no opreza nikad dosta. Još jednom provjeri je li sve na mjestu, postoji li ikakva mrlja ili opušteni šav koji bi mogao biti problematičan, a jednom kada utvrdiš da je sve u najboljem redu, biti ćeš mnogo opuštenija. Samo pazi da ju mladoženja ne vidi.

2. Pripremi set za hitne slučajeve


Ukosnice, flasteri, ziherice i igla s koncem uvijek mogu spasiti situaciju u zadnji čas, a umjesto da paničariš kada ti zatrebaju (a to gotovo uvijek tako biva na vjenčanju), imaj spremnu malu torbicu sa tim sitnicama. Tu su i lak za kosu, vlažne maramice, blazinice i baby puder koji će ti sigurno zatrebati, jer čak i ako sve bude u redu sa tobom, vjerojatno će jedna od djeveruša imati neki problem koji zahtijeva jedan od ovih predmeta.

3. Nazovi sve ljude koji su uključeni u organizaciju

Cvijeće uvijek može biti poslano na krivu adresu, torta može biti od čokolade iako si naručila voćnu, a o boji salveta da ne pričamo. Iako si sve već odavno dogovorila, ljudi često griješe, a nema ništa lošeg u provjeravanju je li sve po dogovoru. Vjerojatno ćeš im svima ići na živce, no ovo je tvoje vjenčanje, a ionako se nećeš više morati čuti s tim ljudima kada sve bude gotovo.

4. Testiraj cipele

Tvoje prekrasne cipele odlično su ti pristajale u dućanu, no isprobaj ih još jednom, za svaki slučaj. Razgažene cipele udobnije su od onih sasvim novih, a ako hodaš u njima znati ćeš što te smeta i stići to popraviti. Samo pazi da ih ne slomiš.

5. Nađi se s djeverušama i kumom

Sastanak sa curama obavezan je dan prije vjenčanja, a budi sigurna da svaka od njih zna svoje dužnosti na vjenčanju. Objasni im kako nećeš tolerirati kašnjenje, te svakoj od njih daj neko zaduženje kako bi tebi dan bio lakši. Jednoj od njih povjeri na čuvanje torbicu s opremom za hitne slučajeve, i obavezno lijepo provedite tvoje zadnje sate na slobodi.

6. Opusti se

Masaža, maska za lice i pjenušava kupka idealan su način za opuštanje, a stres koji se nakupio tijekom mjeseci planiranja napokon možeš ostaviti iza sebe.

7. Odmori se

Odi ranije na spavanje, sutra te očekuje veliki dan koji uključuje puno smijanja i razgovora s obitelji, a cijela noć provedena u plesu zahtijeva odmoran um i tijelo.