Sex, noževi i slonovi: 6 bizarnih smrti iz svijeta mode koje su šokirale javnost

Foto: Getty/Guliver, Screenshot YouTube, Tumblr

SVIJET mode djeluje veselo, glamurozno i očaravajuće, no iza svijetla pozornice kriju se mnoge mračne tajne, samoubojstva, ubojstva i neočekivane smrti koje su potresle javnost.

1. Gianni Versace

Neprežaljeni kralj visoke mode, Gianni Versace ubijen je 1977. ispred svoje vile na Floridi. 50-godišnjeg Giannija hladna srca upucao je pomahnitali serijski ubojica Andrew Cunanan koji je ubio petero ljudi diljem Amerike, uključujući slavnog dizajnera. Na kraju svog morbidnog putovanja, Andrew je sam sebi oduzeo život u Miamiju. Dizajner, koji je tada bio na vrhuncu svoje popularnosti, za sobom je ostavio more uplakanih obožavatelja, suradnika i prijatelja, ali i sestru Donatellu koja se zaklela kako će uspješno nastaviti rad branda Versace, u čemu je i uspjela.



2.  Ossie Clark

Još jedna smrt koja je u devedesetima potresla modni svijet bila je ona britanskog dizajnera Ossieja Clarka. Popularni Ossie, vrhunac slave doživio je u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, zahvaljujući šarenim uzorcima i ludim kreacijama, a bio je jedan od najdražih dizajnera Micka i Biance Jagger, Twiggy i Jimma Hendricksa, koji su rado nosili njegove modele. U devedesetima je doživio bankrot te se rastao od životne i poslovne partnerice koja mu je rodila dvoje djece, nakon čega se okrenuo muškarcima. 1996. godine, u 54. godini života, na smrt ga je izbo njegov bivši ljubavnik, 28-godišnji Diego Cogolato. Za okrutno ubojstvo, Diego je dobio samo 6 godina zatvora.



3. Christian Dior

Kultni dizajner koji je svijetu podario značenje riječi "elegancija", umro je poprilično mlad, u 54. godini života. Dior je umro usred odmora na  Montecatiniju u Italiji. Neki izvještaji kažu kako se zagušio zbog riblje kosti dok drugi pišu kako je doživio infarkt za vrijeme kartanja s prijateljima. Neki modni insajderi tvrde da ga je srce izdalo za vrijeme divljeg sexa.



4. Gianpaolo Tarabini Castellani

Gianpaolo Tarabini Castellani, osnivač kuće Blumarine umro je na zaista čudan način. 2006. godine zaputio se na safari u Africi, sa dobrim prijateljem i ta mu je avantura presudila. Ovog strastvenog lovca na safariju su među svojim divovskim tijelima zatočila dva slona, koja su ga izgnječila na smrt. Umro je u 67. godini života.



5. Helmut Newton

Legendarni fotograf poznat po odvažnim modnim fotografijama preminuo je u 83. godini života, ali ne na prirodan način. Automobilom se zabio u zid u Los Angelesu, pored hotela Chateau Marmont iz kojeg je izlazio. 

6. Christa Worthington

Smrt modne novinarke koja je radila za časopise Elle, Cosmopolitan, Harper's Bazaar i New York Times šokirala je Ameriku 2002. godine. U vlastitom domu silovana je i ubijena, a kada je stigla policija, mrtvo tijelo svoje majke grlila je njezina dvogodišnaj kćerkica Ava, koja, srećom nije bila ozlijeđena. 3 godine nakon ovog šokantnog događaja,  Christopher McCowen, sakupljač smeća, priznao je da je provalio u kuću te silovao i ubio ovu samohranu majku.

7. Sylvie Cachay

Sylvie je bila perspektivna dizajnerica kupaćih kostima čiji se razigran i ženstven stil svidio mnogim damama i modnim kritičarima. U 33. godini života, u hotelskoj sobi u New Yorku, u kadi ju je zadavio njezin dečko Nicholas Brooks. Za to je dobio kaznu od 25 godina.