Slavna glumica otkrila zašto njezino povijesno osvajanje Oscara nije značilo baš ništa

Foto: REX, Instagram

TAJ trenutak nije značio ništa.

Davne 2002. godine, glumica Halle Berry osvojila je prestižnu filmsku nagradu Oscar, za glavnu žensku ulogu u filmu "Monster's Ball", a iako se možda više ne sjećate filma, vjerujemo da se sjećate njezine legendarne Elie Saab haljine s dodjele.



Kada se popela na pozornicu, Halle je održala vrlo snažan govor s jasnom porukom. "Ovaj trenutak je puno veći od mene same. Ovaj trenutak je za sve žene, bez imena i lica te druge boje, koje su ovime dobila šansu, jer večeras su im ova vrata otvorena."

No, 15 godina kasnije, lijepa Halle je i dalje jedina crna glumica, koja je osvojila ovu nagradu za glavnu žensku ulogu, a svoju je tugu takvim razvojem događaja podijelila u nedavnom intervjuu.

"Prije dvije dodjele, sjedila sam tamo i pomislila, 'wow, onaj trenutak zapravo nije značio ništa'. Mislila sam da je značio puno, no zapravo nije značio ništa. Bila sam duboko povrijeđena i tužna tom činjenicom, no ona me potaknula da se uključim na druge načine, jer želim stvoriti veće šanse za ljude druge boje kože", zaključila je Halle.

Iako su se u filmskom svijetu neke stvari po tom pitanju itekako promijenile, činjenica jest da to nije niti približno onome čemu se Halle nadala davne 2002.