Slavni genijalci: 10 poznatih osoba koje imaju natprosječan IQ

Foto: Giphy, Tumblr, Press Foto

MOŽETE li vjerovati da je mali Luke iz serije "Modern Family"  u stvarnom životu pravi genijalac?

U klubu glumaca i pjevača s izrazito visokim kvocijentom inteligencije nalaze se brojne slavne osobe, a neke bi vas mogle iznenaditi.

Matt Damon - IQ 135

Matt Damon u filmu "Good Will Hunting" glumi neshvaćenog matematičkog genija. Na scenariju za taj film počeo je raditi dok je studirao na Harvardu. 



Shakira - IQ 140

Sexy Shakira možda pjeva zabavne pjesmuljke, no jedna je od najinteligentnijih pjevačica u showbiznisu. Već s 4 godine pisala je  poeziju, a s 8 godina skladala glazbu.



David Duchovny - IQ 147

Prije no što se proslavio naganjanjem vanzemaljaca u seriji "X Files" David je bio uzorni student. Ima 2 diplome - jednu sa sveučilišta Princeton, a jednu s Yalea.



Nolan Gould - IQ 150

Simpatični Luke iz serije "Modern Family" s 13 je godina završio srednju školu,  i član je Mense!



Natalie Portman - IQ 140

Oduvijek odlična učenica, Natalie je napravila vrlo pametan postupak i uzela nekoliko godina odmora od perspektivne glumačke karijere kako diplomirala pravo na Harvardu.



Steve Martin - IQ 143

Poznati komičar najviše voli snimati šašave komedije, a u pravom je životu sušta suprotnost blesavim likovima koje glumi. Uz glumu piše, režira, obožava umjetnost i bavi se glazbom.



Sharon Stone - IQ 154


Prekrasna glumica bila je iznimno nadareno dijete. U drugi razred, u koji djeca idu sa 7 ili 8 godina, ona je krenula s 5!



Madonna - IQ 140

Legendarna Madonna proslavila se provokativnim nastupima i spotovima, a svoju je karijeru pomno osmislila. Nije bez razloga desetljećima na vrhu.



Lisa Kudrow - IQ 154


Lisa je još jedna glumica koja veći dio svoje karijere igra blesave likove, dok je u stvarnost natprosječno inteligentna. 



Ashton Kutcher - IQ 160

Napušeni Kelso iz "Ludih sedamdesetih" nadmašuje svoje kolege nevjerojatnim kvocijentom inteligencije! Odličan je poduzetnik i gorljiv borac za ljudska prava.