Spektakularni oproštaj: Jean Paul Gaultier održao posljednju reviju u karijeri

Foto: EPA-EFE

KAO što je najavio prošlog tjedna, slavni modni kreator Jean Paul Gaultier u srijedu je održao svoju posljednju reviju nakon 50 godina karijere. 

"22. siječnja 2020. proslavit ću 50 godina karijere u modi velikom revijom visoke mode u Theatreu du Chalet. To će biti moja posljednja revija", naveo je kreator u priopćenju koje je prenio AFP, ali je najavio i nove projekte kuće Couture Gaultier Paris čiji je pokretač.

Očekivano, za oproštaj je u Parizu priredio pravi spektakl. Osim što je angažirao neke od trenutno najpoznatijih manekenki poput Irine Shayk i sestara Hadid, svojim najnovijim kreacijama opravdao je status ikone modne industrije.

Od rukavica koje glume suknje, preko haljine od remenja, do glamuroznih toaleta koje ćemo sigurno viđati na crvenim tepisima, Gaultier je još jednom pokazao da njegova kreativnost ne poznaje granice i teško da će ga netko uspjeti nadomjestiti.

A osim poznatih supermodela, pistom su prošetali i Dita Von Teese, Boy George te kći pokojnog Michaela Jacksona Paris, koji su dodatno doprinijeli spektaklu.

Podsjetimo, Gaultier je autor brojnih legendarnih kreacija poput korzeta sa stožastim grudnjakom za Madonnu, a od prvih kolekcija spretno je miješao rodove, spolove i epohe.