Tipovi emocionalnih invalida koje trebaš izbjegavati

SVATKO od nas ima svoje mušice koje unosimo u vezu, no postoje i oni koji su toliko emocionalno nerazvijeni da jednostavno ne bi trebali ni biti u jednoj. Oni nas guše, sišu iz nas volju za životom i pretvaraju vezu u pakao. Emocionalne invalide treba izbjegavati, no prije toga ih treba identificirati.

Ovisnik o osvajanju

Tip koji ne može bez pažnje i ljubavi, ali one koju ne može imati. Njegovu je ovisnost potrebno hraniti svakodnevno, a čim osjeti da se malo udaljavaš, ugušit će te svojim prohtjevima. On je ovisan o uzbuđenju, i svaki mu dan treba novi fiks, a djevojka koju traži je uzbudljiva, nepredvidiva i nedostižna. U trenutku kada postaneš sasvim njegova, prestat ćeš hraniti njegovu ovisnost, a on će potražiti novu drogu.

Mamin sin

On jako dobro zna voljeti, ali ti nisi žena koja ima njegovo srce. Pogađaš, to je ipak njegova mama. Ideal nad idealima: kuha bolje od bilo koga, čisti najbolje na svijetu, a način na koji mu pegla hlače je neponovljiv. Djevojka koju traži je kopija njegove majke, ali loša kopija, naravno, a s njim možeš zaboraviti vlastitu osobnost: ili ćeš biti kao ona, ili nećeš biti s njim. Mi smo za ovu drugu opciju.

Egomanijak


Ovaj tip misli da je najbolji u svemu. Omiljen na poslu i među prijateljima, njegovi su vicevi najsmješniji, a njegova bijela majica bjelija od ostalih bijelih majica. Najviše na svijetu voli ogledala, jer u njima vidi najljepšu sliku, a sve što radi, radi kako bi ga drugi pohvalili. Ako ga netko ne pohvali, on će to napraviti sam. Veza s ovakvim tipom je katastrofa, jer ste oboje zaljubljeni u istu osobu: njega.

Depresivac

Njegov je životni cilj pronalazak sreće, no čini se kako ga ona stalno zaobilazi. Istina je da mu se ona nudi sa svih strana, no ovaj tip više voli biti depresivan, kako bi se svima mogao požaliti. Čak i kada je sve u redu, on će pronaći razlog da bude tužan, a veza s takvim tipom može iscrpiti i najoptimističniju osobu.

George Clooney

Proglašavamo našeg omiljenog šarmera tipom muškarca. Ovaj će tip glumatati da je sasvim sretan bez žena, da je oduševljen svojim slobodnjačkim životom, a u biti se vjerojatno samo boji dopustiti nekome da upozna njegovo pravo lice. Čim mu se približiš, on će se udaljiti, a sebi možeš učiniti uslugu i otići sama.

Prigovarač

Sam u kutu, potišten i ljut na cijeli svijet. Čovjek koji se kune da voli plavu boju, ali majica koju ima je previše ili premalo plava, voli filmove, ali jednostavno ne postoji niti jedan koji je dobar, pije pivu ali zna da to nije piva kakvu zaslužuje... primjećuješ uzorak? Ovaj tip obožava prigovarati i nikada mu ništa nije dovoljno dobro. Vjerojatno ne podnosi rođendanska slavlja jer su klišej… Bježi od ovakvog tipa što brže možeš. Iako znaš da to njemu neće biti dovoljno brzo.