Životna lekcija broj jedan: Nauči voljeti sama sebe

NAJLJEPŠE je ujutro ustati, pogledati se u ogledalo i biti zadovoljna s onime što vidiš. Nažalost, u tome nas često sprečavaju mali nedostatci ili nepravilnosti, kao i neostvareni ciljevi i svakodnevni problemi, pa često ne možemo ili ne stignemo upoznati svoju unutarnju ljepotu. Niti dati priliku vanjskoj. Jedna od sigurno najvažnijih životnih prednosti je znati voljeti sebe. Ako si sretna u vlastitoj koži i voliš sebe upravo zbog onog kakva i jesi, puna optimizma i zadovoljstva, privlačiti ćeš i druge osobe koje će te upravo zbog tvoje samouvjerenosti i cijeniti više.

Nauči voljeti sebe

Kao i neke druge savjete koje je lakše dati nego provesti u djelo, naučiti voljeti sebe ne bi trebalo niti smjelo biti teško, ali ipak jest. Važno je razmišljati pozitivno i shvatiti da se nitko drugi osim tebe neće i ne može pobrinuti za tvoju sreću. Kada ugledaš svoj odraz u ogledalu, umjesto da prvo primijetiš podočnjake ili novi prištić (koji će te već u rano jutro pokušati oneraspoložiti), budi pozitivna i udjeli si kompliment. Ako si oduvijek ponosna na svoju dugu, bujnu kosu, eto smjera u kojem možeš krenuti. Nauči prvo primijetiti nešto lijepo, nešto pozitivno i tvoja samouvjerenost će rasti. Razgovori i bodrenja pred ogledalom odavno su primjenjivani, pa i na taj način pokušaj i ti eliminirati sve svoje strahove i treme.

Vole te i drugi


Ako ti se odraz u ogledalu sviđa i stavlja ti osmijeh na lice, zadovoljna si osoba, a razina tvog samopouzdanja vinula se visoko u nebesa. Stoga nije velika mudrolija da će te samim time, ako i ti sama sebe voliš, voljeti i drugi. Zašto? Pa upravo zato jer će biti lako. Osobe koje su samouvjerenije i koje zrače samopouzdanjem, upravo će iz tih razloga biti lakše i jednostavnije voljeti. I zato oni samouvjereni neće trebati niti će tražiti tuđe odobravanje i prihvaćanje. A takve osobe su sigurno veselije i bolje se zabavljaju. Jer ako poštuješ sama sebe, nećeš dozvoliti nikom drugom da postupa prema tebi drukčije. I to je čar svega. Ljudi se uvijek radije druže i provode vrijeme sa veselim ljudima, zato voli sebe i neka osmijeh na licu bude tvoj zaštitni znak.