Znamo kako će vam novogodišnji make-up potrajati cijelu noć

Foto: Instagram

PRED nama je najluđa noć u godini i sigurno ne želite da vam provod pokvare sitnice, poput razmazane šminke.
 
Make-up za novogodišnji doček obično je jači pa se samim time i lakše razmazuje, no postoji nekoliko trikova koji će osigurati da potraje cijelu noć. Donosimo vam jednostavnu make-up rutinu od pet koraka koju se večeras definitivno isplati primijeniti:
 
1. Priprema
 
Prije nego se krenete šminkati, umijte se i nanesite hidratantu kremu. Pričekajte par minuta da krema upije lice i omekša ga, a tek onda započnite sa šminkanjem. Ako imate malo više vremena, možete napraviti i piling ili nanijeti masku jer make-up uvijek izgleda puno bolje na nahranjenoj koži.
 
2. Koristite primer
 
Primer je poput neke barijere između kože i šminke koja usput hidratizira lice te pruža savršenu podlogu za make-up koji se neće tako lako upiti i potrajat će duže. Ukratko, primer je "must-have" proizvod za sve prigode u kojima šminka treba potrajati dugo. 
 
3. Odaberite prave "alate"
 
Način na koji nanosite šminku također igra veliku ulogu u njenoj postojanosti. Puder nanesen spužvicom bolje će se upiti u kožu i trajat će duže nego kada ga nanesete prstima. Tako ćete iskoristiti i manje pudera, pa će vam i koža lakše disati.
 
4. Dodatni sloj 
 
Nakon što ste spužvicom nanijeli lagani sloj tekućeg pudera, učvrstite ga slojem pudera u kamenu ili prahu. Njega možete i ponijeti sa sobom za brzinske popravke šminke u toaletu.
 
5. Sprej?
 
Ako baš želite biti sigurni da će vam šminka cijelu noć izgledati kao i kad ste izašli iz kuće, onda posegnite i za sprejem za fiksiranje. On će biti od velike pomoći planirate li tijekom večeri često iz toplog prelaziti na hladno i obratno, no ako ste slijedili sve prethodne korake, možete i bez njega.