Znamo odgovor: Hoće li na dodjelu Oscara slavne dame doći u crnom?

Foto: Getty

POČETAK 2018. godine definitivno je obilježio Time's Up pokret.

Inicijativa koja je pokrenuta ispod holivudskih brda u svrhu podizanja svijesti i borbe protiv zlostavljanja žena itekako je odjeknula, a brojne slavne dame pridružile su joj se na razne načine.

Tako su na dodjelu prestižnih Zlatnih globusa ranije ove godine sve stigle u crnim haljinama pa se očekivalo kako će tako biti i na Oscarima, čija nas dodjela očekuje noćas.



No itekako nas je iznenadilo kada su iz inicijative otkrili kako noćas neće biti takvog dress coda na crvenom tepihu. "Ova je inicijativa pokrenuta na crvenim tepisima, no nikada nam nije bila namjera da živi tamo", otkrila je producentica Shonda Rhimes koja je jedna od pokretačica ove inicijative.

I na dodjeli BAFTA nagrada nosila se crnina, dok su bijele ruže bile znak potpore inicijativi na dodjeli glazbenih nagrada Grammy i BRIT Awards.



Inicijativa je službeno pokrenuta 1. siječnja 2018. godine, a dosad je prikupila 21 milijun dolara za pomoć ženama, ali i muškarcima koji su doživjeli seksualno ili bilo koju drugu vrstu zlostavljanja na radnom mjestu.

Jimmy Kimmel kao voditelj dodjele u razgovoru za Vanity Fair otkrio je kako će ipak uključiti pokret u svoj monolog pa će 90. dodjela "zlatnih kipića" ipak proći u ozračju borbe protiv zlostavljanja, čije su žrtve bile i brojne glumice A-liste.