Znate li koliko često trebate prati ručnik za ruke, a koliko za lice?

Foto: Instagram 

RUČNIKE svi doživljavaju zdravo za gotovo. 
 
No, ako ih ne perete dovoljno često, oni mogu biti pravi izvor bakterija i gljivica, što izaziva pojavu neželjenih prištića i drugih problema na koži. A sigurni smo da to nitko ne želi. Baš zato vam otkrivamo koliko biste često trebali prati ručnike za lice, tijelo i ruke:
 
Ručnik za tijelo
 
Ručnik, koji koristite nakon tuširanja, trebali biste oprati nakon svakog trećeg korištenja, maksimalno četvrtog. Iako su obično veći i deblji od drugih ručnika, nakon toliko korištenja i njih već prekriju bakterije i nečistoće te dobiju neugodni miris.
 
Ručnik za lice
 
Ovo nas je posebno iznenadilo, jer ručnik za lice navodno biste trebali prati nakon svakog korištenja. Naravno, to ovisi i o vašim navikama, odnosno o tome šminkate li se ili ne. Dame koje se ne šminkaju, slobodno mogu lice istim ručnikom obrisati i nekoliko puta, no one koje navečer skidaju šminku, nakon umivanja, ručnik bi trebale baciti na pranje.
 
Ručnik za ruke
 
Ručnik, koji visi pored umivaonika i namijenjen je brisanju ruku nakon pranja, često koristi više osoba. Baš zato biste te ručnike trebali obavezno oprati nakon dva, maksimalno tri dana, ako ne želite ruke brisati leglom bakterija.