Amerikanci objavili fotku nabavke iz Hrvatske. Javili se Hrvati: Euro nas je uništio

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AUDREY i Harry par su iz SAD-a koji putuje svijetom od 2014. godine, a do sada su, kako tvrde na svom blogu The Budget Savvy Travelers, obišli čak 70 zemalja. Dogodovštine s putovanja dijele na svom blogu, ali i na svojim društvenim mrežama, poput Facebooka i Instagrama.

Na svojoj Facebook stranici, osim dogodovština s putovanja, počeli su objavljivati i nabavke iz raznih zemalja te navoditi cijene. U nedavnom smo se tekstu osvrnuli na fotografije i cijene kupnji iz zemalja poput Švicarske, Španjolske, Grčke i Njemačke, a prije dva dana objavili su i nabavku iz Hrvatske. Njihova je objava privukla pažnju mnogih.

Na fotografiji ispod možete vidjeti nabavku za koju ovaj američki par kaže da je koštala 36 eura. Objava je u svega dva dana prikupila preko 500 komentara. Javili su se stranci sa svojim zapažanjima, ali i Hrvati.

€36 worth of groceries in Croatia. 😲

Posted by The Budget Savvy Travelers on Tuesday 7 May 2024

"Hrvatska više nije jeftina destinacija"

"Hrvatska više nije jeftina destinacija kakva je bila", napisao je jedan stranac i dodao da su cijene vrtoglavo porasle nakon prelaska na euro.

"Ljudima koji žive u Hrvatskoj to je skupo. Stvarno ne znam kako uspijevaju sa svojom plaćom kupiti hranu, platiti režije, stanarinu i uzdržavati obitelj. Skidam im kapu", napisala je jedna osoba iz Finske.

Hrvati su također komentirali objavu. "U Hrvatskoj je sve skupo", "Uvijek postoji jeftinija i 'nemarkirana' hrana" , "Bolesno", "Da, a još da znate kolike su plaće, rekli biste da smo mađioničari", "Euro nas je uništio", "A plaće su nam 900 eura. Lijepa naša Hrvatska", "Mi smo mađioničari."

Pročitajte više