Apple je lansirao nekoliko novih proizvoda. Evo što je stiglo

Screenshot/Foto: YouTube/apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA virtualnom događaju Let Loose, održanom 7. svibnja, Apple je predstavio nekoliko uzbudljivih novih proizvoda i dodataka. Donosimo pregled proizvoda koji su stigli. 

Novi iPad Pro s OLED zaslonom i M4 čipom

Glavna atrakcija događaja bila je nova linija iPad Pro modela. Novi iPad Pro dolazi u dvije veličine, 11-inčnoj i 13-inčnoj, s ultra tankim dizajnom. Debljina 11-inčnog modela iznosi 5.3 mm, dok je 13-inčni model još tanji, s debljinom od 5.1 mm. Novi iPad Pro dolazi s novim zaslonom naziva Ultra Retina XDR.

Prema Appleu, zaslon Ultra Retina XDR ima vrhunsku tandem OLED tehnologiju koja koristi dvije OLED ploče i kombinira svjetlost obje kako bi pružila fenomenalnu svjetlinu na cijelom zaslonu. Novi iPad Pro podržava 1000 nita svjetline na cijelom zaslonu za SDR i HDR sadržaj, te 1600 nita vršne svjetline za HDR.

Nevjerojatno tanak i lagan dizajn te impresivan zaslon novog iPad Pro, prema Appleu, moguć je samo zahvaljujući M4 čipu. M4 je izrađen na drugoj generaciji 3-nanometarske tehnologije koja je još učinkovitija u potrošnji energije.

Naime, grafički procesor (GPU) četiri je puta brži od onog u M2 modelu, dok središnji procesor (CPU) daje istu snagu koristeći upola manje energije. Apple kaže da je M4 izuzetno snažan čip stvoren za zadatke umjetne inteligencije.

Novi iPad Pro dostupan je u srebrnoj i svemirsko crnoj boji, a kapaciteti za pohranu kreću se od 256 GB do 2 TB. Cijene na američkom tržištu počinju od 999 dolara za 11-inčni model i od 1299 dolara za 13-inčni model.


Novi iPad Air u dvije veličine

Osim iPad Pro modela, predstavljen je i novi iPad Air s 11-inčnim i 13-inčnim zaslonom. Prednja ultra široka kamera od 12 MP sada je smještena uzduž prednjeg pejzažnog ruba, a oba modela dolaze sa Center Stage značajkom za automatsko praćenje subjekta tijekom video poziva i stereo zvučnicima s prostornim zvukom.

S M2 čipom, novi iPad Air je gotovo 50% brži od prethodnog modela s M1 čipom i tri puta brži od starijeg A13 Bionic modela. Dostupan je u plavoj, ljubičastoj, Starlight i svemirsko sivoj boji, a cijene na američkom tržištu počinju od 599 dolara za 11-inčni model i 799 dolara za 13-inčni.


Apple Pencil Pro

Apple je predstavio potpuno novi Apple Pencil Pro. Nova olovka omogućuje brzo otvaranje alata, odabir opcija ili pristup izborniku bez dodirivanja zaslona, jednostavnim stiskom olovke. Također, olovka pruža povratnu informaciju kroz blage vibracije i omogućuje promjenu kista ili rotiranje objekata samo okretanjem olovke.

Apple Pencil Pro u Americi košta 129 dolara i podržava Appleovu Find My uslugu za praćenje izgubljene olovke. Kompatibilna je s novim iPad Pro i iPad Air modelima.


Nova Magic Keyboard

Redizajnirana Magic Keyboard za iPad Pro (M4) sada ima veći dodirni gumb (trackpad) i niz funkcijskih tipki na vrhu. Nova aluminijska konstrukcija čini je izdržljivijom i kvalitetnijom. Dostupna je u crnoj i srebrnoj boji, a cijena nove Magic Keyboard tipkovnice iznosi 299 dolara za 11-inčni model i 349 dolara za 13-inčni model u Americi.

Cijeli događaj možete pogledati ispod. 

Pročitajte više