Bivši Appleov zaposlenik tvrdi da vam ovo zaštitno staklo za telefon nije potrebno

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U DANAŠNJEM digitalnom dobu, gdje su pametni telefoni i prijenosna računala nezaobilazni u našoj svakodnevici, zaštita tih uređaja postaje sve važnija. Zato ljudi sve više koriste zaštitne maske i stakla da bi ih zaštitili od oštećenja i produžili im vijek trajanja.

Tyler Morgan, nekadašnji Appleov zaposlenik, donosi savjete o zaštiti naših uređaja koje možda dosad nismo uzimali u obzir.

@hitomidocameraroll Check the ending. #apple #iphone #iphonetricks #camera #macbook #protection #screenprotector #tech #techtips ♬ Cena Engraçada e Inusitada de 3 Minutos - HarmonicoHCO

U svom TikTok videu Morgan upozorava: "Vidim da puno vas koristiti zaštitna stakla za kamere na iPhoneima. Nemojte to raditi. To s vremenom zapravo grebe vaš objektiv, smanjuje kvalitetu kamere i povećava rizik od oštećenja. Neće vam toliko pomoći koliko mislite". Osim toga, upozorava da zamjena tih stakala može dovesti do oštećenja leća, posebno pri skidanju.

"Zaštita zaslona je korisna za telefone, ali ne i za Mac"

Dao je nekoliko savjeta i za prijenosna računala. Morgan ističe: "Zaštita zaslona je korisna za telefone, ali ne i za Mac. Iako se čini kao dobra ideja, u praksi može uzrokovati više problema nego koristi. Dakle, ako ga imate, ostavite ga, ako ga nemate, nemojte ga uzeti", savjetuje Morgan.

Zatim govori o zaštitama za tipkovnice prijenosnih računala. Iako ima smisla zaštititi tipkovnicu od hrane i prljavštine, Morgan savjetuje: "Molim vas, nemojte koristiti ovo ili, ako već imate, skinite je nakon što završite s korištenjem." Kaže da korištenje tih zaštita može oštetiti šarke računala jer su one dizajnirane da se prijenosno računalo savršeno zatvori bez ikakvih dodataka između zaslona i tipkovnice.

Reakcije na Morganove savjete variraju. Dok neki podržavaju njegove argumente i preporuke, drugi nude svoje alternative, poput korištenja kliznih kućišta za kamere na telefonu ili drugih oblika zaštite. "Zaštite za kamere su potrebne, samo kupite kvalitetne", "Imam zaštitu za kameru već godinu dana i kvaliteta je odlična", "Imam zaštitu za kameru već mjesec dana, fotografije su još uvijek iste", pisali su korisnici koji se ne slažu s njim.

Pročitajte više