Bliži li se kraju era naljepnica u Apple kutijama?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO ste vlasnik iPhonea, iPada ili Maca, vjerojatno ste već upoznati s Appleovim naljepnicama koje dolaze uz ove uređaje. Apple već godinama uključuje naljepnice u kutije svojih proizvoda, počevši od prvih Mac računala krajem 1970-ih godina. Dok neki korisnici te naljepnice odmah bacaju, drugi ih stavljaju na svoja prijenosna računala ili čak automobile. Međutim, nedavno je Apple otkrio svoje najnovije linije iPad Pro i iPad Air, a uz njih dolazi značajna promjena - naljepnice više neće biti dio pakiranja.

Prema 9to5Macu, Apple je rekao da će novi iPad Pro i iPad Air biti isporučeni bez svojih karakterističnih naljepnica. Ova odluka proizlazi iz Appleove posvećenosti ekološkim ciljevima, s naglaskom na smanjenju količine plastike u pakiranju proizvoda.

Iako će Apple trgovine primati pošiljke s ograničenom količinom naljepnica s Apple logom koje se mogu podijeliti kupcima, to će biti samo na zahtjev. Dakle, kupci koji kupe novi iPad Pro ili iPad Air u Apple trgovini moći će zatražiti naljepnicu u trenutku kupnje.

Pitanje koje se postavlja jest je li ovo kraj ere naljepnica u Apple kutijama. Iako MacBook Air M3, predstavljen u ožujku, sadržava naljepnice, Apple Vision Pro, lansiran u veljači, nije uključivao ove dodatke.

Što se tiče budućnosti, hoće li iPhone 16 sadržavati naljepnice u kutiji, ostaje neizvjesno. Samo će vrijeme pokazati hoće li Apple nastaviti s ovom praksom ili će je napustiti, u skladu sa svojim ekološkim i marketinškim strategijama.

Pročitajte više