Evo gdje u svojem domu trebate postaviti satove

Foto: Shutterstock/xxxlesnina.hr/emmezeta.hr/theshop.hr/ikea.com/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SATOVI su često podcijenjeni kad je u pitanju ukrašavanje doma, no ne samo da mogu biti vrlo lijepi, oni su i funkcionalni. S obzirom na to koliko puta provjeravamo mobitele kako bismo doznali koliko je sati, jedan analogni zidni sat i više je nego dobrodošao. Naravno, i digitalni satovi imaju svoje mjesto u vašem domu, a evo gdje je najbolje postaviti različite vrste satova.

Noćni ormarić u spavaćoj sobi

U spavaću je sobu najbolje staviti budilicu, analognu ili digitalnu. Analogne budilice mnogima su nostalgične, a digitalne budilice imaju tu prednost da lako možete pogledati koliko je sati u bilo koje doba noći bez da palite svjetlo.

Klasična budilica, Lesnina, 7.99 eura
Digitalna budilica, Emmezeta, 18.39 eura

Dnevni boravak

Bilo da ste sami doma ili ste nekoga ugostili, uvijek trebate znati koliko je sati zbog nadolazećih obveza, a i druženja moraju prije ili kasnije završiti. Što je sat vidljiviji, to ćete lakše moći ograničiti vrijeme druženja ili znati kad je vrijeme da krenete na posao, piše Apartment Therapy. Zidni i stolni satovi odlični su za dnevni boravak.

Zidni sat Gear, The Shop, 219.95 eura
Stolni sat, Lesnina, 29 eura

Kuhinja, u blizini pećnice

Vrijeme je ključno kada je u pitanju kuhanje i pečenje hrane. Iako pećnice imaju sat, on ponekad nije dovoljan. Stoga je dobra ideja u blizinu pećnice staviti zidni sat. Najbolje je da ga postavite na mjesto na kojemu je jako dobro vidljiv. Sat neka bude jednostavan kako biste brzo i jasno mogli procijeniti vrijeme. U kuhinji je i sekunda važna.

Zidni sat Pluttis, IKEA, 7.99 eura
Zidni sat u obliku mačke, Lesnina, 9.99 eura

Zid u kupaonici

Držanje sata u kupaonici pomoći će vam da se brže spremite. Primjerice, odredite si 10 minuta spremanja za izlazak i pratite uz pomoć zidnog sata. Bit će puno brže i lakše nego da koristite mobitel. Uostalom, mobitel vam uvijek može upasti u WC školjku ili mu može smetati vlaga u kupaonici. S analognim zidnim satom nećete imati taj problem, a i lakše ih je pogledati iz tuša.

Zidni sat u retro stilu, The Shop, 68.95 eura
Jednostavan zidni sat, Emmezeta, 99.99 eura

Hodnik, blizu izlaza

Prije nego što izađete, trebate znati vremenske prilike. Suvremeni satovi napredovali su dovoljno da imaju više funkcija, a jedna od njih je da vam daju do znanja treba li vam kišobran ili jakna. Većina atomskih satova prikazivat će informacije o vremenu, stoga su odličan izbor za hodnik.

Newentor atomski sat, Amazon, 56.99 eura

Pročitajte više