Google sada dizajnira Pixel telefone uzimajući u obzir upotrebu maski

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆINA vlasnika pametnih telefona koristi neku vrstu zaštitne maske. Iako neke maske nude dodatne zgodne funkcije, poput stalka, prostora za pohranu kreditnih kartica ili magnetskog punjenja, glavni razlog korištenja maski je zaštita telefona od razbijanja. 

U nedavnom intervjuu za Inverse voditelj dizajna Google Pixela Claude Zellweger raspravljao je o pristupu tvrtke dizajnu telefona. Zellweger je otkrio da je Google, počevši od serije Pixel 8, počeo dizajnirati telefone imajući na umu upotrebu maski.

"90% korisnika upotrebljava zaštitne maske za svoje telefone"

"Pri razvoju proizvoda morate promisliti o svakom detalju. Važno je naglasiti da 90% korisnika upotrebljava zaštitne maske za svoje telefone. Stoga smo od modela Pixel 8 počeli razmišljati o dizajnu telefona uzimajući u obzir i zaštitne maske", rekao je Zellweger.

Dodao je da se, kao što se boje uređaja biraju unaprijed, ne smiju zanemariti ni zaštitne maske tijekom procesa dizajniranja. Naglasio je kako je bitno da telefon s maskom izgleda privlačno i da je ugodan za držanje.

Iako nema ništa loše u takvom pristupu dizajnu uređaja, izjava Claude Zellwegera može se protumačiti na način da Google daje prednost dizajniranju telefona tako da im dobro pristaju zaštitne maske, umjesto da se fokusira na izradu robusnijih telefona koji ne bi trebali dodatnu zaštitu.

Kada bi pametni telefoni bili izdržljiviji, korisnici ne bi morali kupovati dodatne zaštitne maske. Tada bi i postotak od 90% korisnika koji koriste zaštitne maske,zasigurno bio manji. Što vi kažete?

Pročitajte više