G-Shock lansirao najtanju mušku seriju satova. Pogledajte modele

Foto: gshock.casio.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

G-SHOCK je ovog mjeseca predstavio novu seriju satova GD-B500, koja se odlikuje kompaktnim dizajnom. Naime, dimenzije sata iz ove serije su 46.3 x 41.5 x 11 milimetara, a težina je 45 grama - što ga čini najtanjim muškim G-Shock satom. No, kako navodi G-Central, on nije najtanji G-Shock sat - to mjesto zauzima ženski model GM-S5600 s debljinom od 10.9 milimetara.

Osim kompaktnih dimenzija, sat karakteriziraju izduženi, četvrtasti oblik te digitalni LCD s trostupanjskim rasporedom prikaza. Duljina remena sata podesiva je od 145 do 200 mm, pa može pristajati i tanjim zapešćima.

GD-B500 opremljen je Bluetoothom te je otporan na udarce i vodu do 200 metara. Kućište sata izrađeno je od stakleno ojačane smole. Ostale značajke uključuju dvostruko vrijeme, štopericu s točnošću 1/100 sekunde, tajmer, alarm i automatsko LED pozadinsko osvjetljenje. Nadalje, sat ima brojač koraka te također prikazuje napredak koji ste postigli prema svom cilju na grafikonu.

Sat u sivoj boji se mnogima svidio

G-Shock je prvotno predstavio tri boje serije GD-B500 - crnu, bijelu i limeta zelenu - a onda je naknadno predstavio i sivi model koji je, sudeći po društvenim mrežama, mnogima favorit. "Ovaj sat ima aeronautički štih, lijep je", "Ovaj je kul", "Ok, ovaj mi se sviđa", neki su od komentara ispod fotki ovog modela na Instagramu. 

No cijela ova linija izazvala je interes među ljubiteljima G-Shocka pa se tako o njoj razvila rasprava na Redditu. "Izgledaju retro, sviđaju mi se", "Ovo nisu G-Shock satovi koje smo željeli", "Meni se sviđaju", "Kupit ću", "Izgledaju jeftino", "Razumijem hejt, ali gledajte. To je doslovno njihov najtanji G-Shock ikad napravljen i cijena je niska. Neobičan je i drugačiji", neki su od komentara. 

Cijena od 120 eura naviše

Satovi iz nove serije već su dostupni za kupnju u pojedinim zemljama, poput Kine i Tajvana, a uskoro se očekuje lansiranje i na drugim tržištima. Cijene se kreću od oko 120 do 130 eura, ovisno o modelu. Više o novoj seriji GD-B500 pogledajte ovdje, a slike pojedinačnih modela niže. 

Pročitajte više