Hermès je postao drugi najvrjedniji luksuzni brend na svijetu

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LUKSUZNA marka Hermès je postala druga najvrjednija svjetska marka na luksuznom tržištu nakon LVMH-a, s impresivnom novom tržišnom vrijednošću. Luksuzni brend dosegao je povijesnu prekretnicu premašivši tržišnu vrijednost od 218 milijardi dolara ovaj tjedan.

Na prvom mjestu Louis Vuitton

Nagli skok tržišne vrijednosti Hermèsa potaknut je oporavkom Kine nakon pandemije, koji je revitalizirao potražnju za luksuznim dizajnerskim predmetima. Kao rezultat toga, Hermès je sada kao osma najvrjednija kompanija u paneuropskom indeksu Stoxx 600 i drugi najvrjedniji luksuzni brend na svijetu, odmah iza francuskog luksuznog konglomerata LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE-a, koji trenutno ima vrijednost oko 455 milijardi dolara. 

Hermès se dugo izdvajao od ostalih luksuznih marki cijenom i velikom potražnjom. Cijene Birkinica počinju od otprilike 8500 dolara i idu sve do preko 400.000 dolara za rjeđe modele, piše Robb Report.

Burberry i Hugo Boss također bilježe rast

Dok je Hermès uživao izniman uspjeh, tržište luksuza u cjelini uživalo je u boljem učinku nakon covida, a tvrtke kao što su Burberry i Hugo Boss AG također bilježe nedavni rast. Ovaj rast luksuznih dionica doveo je Pariz na prvo mjesto kao najveće europsko tržište dionica, nadmašivši London koji je prethodno držao prvo mjesto.

Pročitajte više