iOS 17.5 nekim korisnicima navodno ponovno prikazuje slike izbrisane prije par godina

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POSLJEDNJE ažuriranje iOS-a neugodno je iznenadilo neke korisnike iPhonea. Navodno iOS 17.5 vraća fotografije koje su izbrisane prije mnogo godina izazivajući zbunjenost i zabrinutost među korisnicima.

Kako piše 9to5Mac, na popularnoj platformi Reddit pojavila su se brojna izvješća o ovom problemu, a korisnici su primijetili da se mnoge slike izbrisane prije nekoliko godina ponovno pojavljuju u aplikaciji Fotografije nakon instaliranja iOS-a 17.5.

Latest iOS update has brought back some pictures I deleted in 2021
byu/Specialist-Fix8528 inios

Jedan korisnik iznio je svoje iskustvo: "Imam četiri slike iz 2010. koje se stalno pojavljuju kao najnovije slike prenesene na iCloud. Izbrisao sam ih više puta."

Apple još nije komentirao problem

Na Redditu se pojavilo nekoliko izvješća o sličnim situacijama. Neki korisnici primjećuju da se slike izbrisane prije nekoliko godina ponovno pojavljuju u njihovim bibliotekama, dok drugi na vrhu biblioteke vide slike koje su snimljene ranije ove godine.

Prema zadanim postavkama, aplikacija Fotografije ima značajku "Nedavno obrisano", koja čuva izbrisane slike 30 dana. Međutim, u ovom slučaju većina slika koje su se pojavile stara je mjesecima ili godinama, a ne samo nekoliko dana.

Apple još nije komentirao problem, što izaziva brojne zabrinutosti i pitanja o privatnosti i čuvanju podataka.

Pročitajte više