Koje boje idu uz tamnoplavi kauč? Ovo su kombinacije koje dizajneri preporučuju

Foto: Shutterstock/ikea.com/sinsay.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TAMNOPLAVA boja kauča ima neodoljivu privlačnost. Njezina dubina i sofisticiranost čine je omiljenim izborom među dizajnerima interijera. No, kako najbolje nadopuniti ovu hrabru nijansu i uklopiti je u vaš prostor? Dizajneri su otkrili savršene kombinacije boja koje će oživjeti vaš tamnoplavi kauč.

Crvena boja

Crveni tepih, cijena je 69.99 eura

"Plava je za mene neutralna boja koja se sjajno slaže s mnogim drugim bojama", kaže poznata dizajnerica interijera Emily Henderson, za časopis Homes & Gardens, koja zagovara primjenu crvene boje u ovom slučaju. "Nastojim zadržati stvari prilično neutralnima, pa volim kombinirati tamnoplavi kauč s bojama inspiriranim prirodom poput zelene, senfa i konjak smeđe. Ali ako tražite malo više živosti, volim dodati mali crveni akcent kako bih osvježila prostor."

Oštri bijeli zidovi i živahni dodaci

Zavjesa od velura, cijena je 10.99 eura

"Živopisna paleta može biti suptilna ako se okolni zidovi oboje u bijelo", kaže dizajnerica Paloma Contreras. "Bijele nijanse osvježavaju prostor, baš kao i tepih od prirodnih vlakana. To sprječava da prostor izgleda pretrpano."

Osim toga, možete dodati zavjese, naslonjač i stol za kavu u nekoj upadljivoj boji kako biste dodatno naglasili prostor.

Nježno zelene i ružičaste boje

Ukrasna jastučnica, cijena je 2.64 eura

Za moderan i sofisticiran izgled, dizajnerica interijera Kathy Kuo predlaže korištenje smaragd i bordo boje. Možete odabrati i svjetlozelenu, ružičastu, pa čak i nijanse tirkizne i plavozelene.

Plavo na plavo

Lagana deka, cijena je 3.99 eura

Monokromatska shema plavo na plavom stvara osjećaj smirenosti i kohezije, idealan za opuštajući životni prostor. Uključivanjem različitih nijansi plave, od nježnih pastelnih do dubokih indigo tonova, soba dobiva ugodan izgled.

Kontrastni tonovi i teksture sprječavaju monotoniju, pa razmislite o kombiniranju različitih nijansi i završnih obrada kako biste postigli slojeviti efekt. Možete spojiti nježno plavu boju s bogatim tamnoplavim tonovima ili kombinirati mat završnu obradu sa sjajnim naglascima radi postizanja dubine i zanimljivosti.

Pročitajte više