Kontroverzni make-up trend milenijalaca mogao se vidjeti posvuda na Met Gali

Foto: Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ODRŽANA je ovogodišnja Met Gala, najprestižniji modni događaj na svijetu. Službeni dress code za događaj bio je - vrt vremena. Tema je dobila naziv prema kratkoj priči britanskog pisca J.G. Ballarda iz 1962., smještenoj u vrtu ispunjenom prozirnim cvijećem koje manipulira vremenom. Najbolja modna izdanja s događaja možete vidjeti ovdje, a u ovom tekstu ćemo se posvetiti beauty lookovima. 

Na Met Gali mogli su se vidjeti različiti beauty lookovi, no jedan se posebno istaknuo kada je u pitanju šminka za oči. Nosile su ga mnoge poznate osobe, a bio je iznimno popularan devedesetih i u ranim 2000-ima. Riječ je izgledu postignutom sedefastim, svjetlucavim sjenilom.

Devedesetih i ranih 2000-ih gotovo da nije bilo osobe koja se šminkala a da u svojoj kozmetičkoj torbici nije imala takvo sjenilo, najčešće u bijeloj ili plavoj nijansi. Kako navodi Who What Wear, takav make-up tada su nosile brojne slavne osobe, poput Britney Spears i Paris Hilton. No, kao što je često slučaj s trendovima, nakon nekog vremena pao je u zaborav.

Nosile su ga J.Lo, Rita Ora, Rachel Zegler...

Sudeći prema crvenom tepihu Met Gale 2024., ovaj se trend vraća i izgleda da ćemo ga viđati ovog proljeća i ljeta. Neke od slavnih osoba koje su prigrlile ovaj beauty trend na crvenom tepihu su Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Rita Ora, Sabrina Carpenter i Rachel Zegler.

J.Lo se odlučila za suptilniji izgled s mješavinom smeđih i karamel nijansi duž kapka, uz dodir sjaja. Također, svjetlucavo sjenilo svjetlije nijanse naneseno je na unutarnje kutove očiju.

Naomi Campbell također se odlučila za suptilniji izgled, odabravši svjetlucava sjenila u plavim nijansama. Njezina šminka savršeno je nadopunjavala njezinu modnu kombinaciju.

Rita Ora odlučila se za upečatljiviji make-up izgled. Svjetlucavim sjenilom naglasila je unutarnje kutove očiju, dok je na vanjskim rubovima postigla dominantan smokey eye efekt.

Sabrina Carpenter poznata je kao ljubiteljica retro modnih i beauty lookova. Za Met Galu odabrala je kombinaciju svjetlucavih sjenila - u kutove očiju nanijela je bijelo, a prema vanjskim rubovima plavo sjenilo, uz izraženi eyeliner za mačkasti efekt.

Rachel Zegler u potpunosti je prihvatila ovaj look, odabravši plavo svjetlucavo sjenilo koje je bilo izuzetno popularno 90-ih.

Ako i vi želite postići ovaj izgled, izdvojili smo proizvode koji će vam trebati. 

*Klikom na proizvod bit ćete preusmjereni u trgovinu

Pročitajte više