Kuglica košta 3.50 eura. Koliko se za tu lovu može kupiti sladoleda na štapiću?

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLADOLED je jedno od omiljenih ljetnih osvježenja svih generacija. Obožavaju ga i djeca i odrasli. Vidjevši da je mnoge zanimala cijena kuglice sladoleda u Zagrebu, odlučila sam pogledati i kako se kreću cijene sladoleda na štapiću. Obišla sam nekoliko trgovina u Zagrebu, a ovo su cijene po kojima ih možete naći.

King

Najjeftiniji King prodaje se za dva eura i 45 centi, a najskuplji za visoka tri eura i devet centi. King se, osim cijena od trgovine do trgovine, razlikuje i u cijenama ovisno o okusu. Tako ćete, primjerice, King Dark Velvet gotovo uvijek platiti više od King Harmonyja i King Chocolate Obsessiona. 

King, osim na štapiću (100 ml), možete pronaći i u kornetu, koji je često veći od ostalih sladoleda (160 ml). Sve u svemu, najčešće ćete ih naći po cijeni od oko dva i pol eura.

Ledo Kornet

Kornet, doduše, nije na štapiću, ali je svakako neizbježan sadržaj svake škrinje. Cijene korneta su od 1.59 eura do 2.12 eura. Najčešća cijena bila je 1.79 eura. Ima nekoliko okusa, a na slici vidite Kornet Cotton Candy od 120 ml.

Linolada

Sladoled Linolada u svim dućanima bio je 1.99 osim u jednom, gdje se prodavao za 2.32 eura. Sladoled ima 90 ml.

Macho

Najjeftiniji Macho na koji sam naišla bio je okusa pina colade za euro i 33 centa te Macho Sandwich od 129 ml u za euro i 45 centi. Standardna cijena Macha je uglavnom 1.89 do dva eura za 75 ml. Samo u jednom dućanu išla je preko dva eura tako da je najskuplji Macho bio 2.42 eura. 

Kontiki

Kontiki se uglavnom prodaje po cijeni od 99 centi za 70 ml. U jednoj trgovini bio je nešto skuplji te je cijena bila 1.17 eura.

Silk Milk

Pronašla sam i Silk Milk na štapiću po cijeni od 1.29 eura za 65 ml. U pitanju je sladoled od vanilije s kakao preljevom i lješnjakom te punjenjem od jagode.

Bananko

Na Bananko sam naišla u dvije trgovine, može se kupiti po cijeni od 1.49 eura ili koji cent jeftinije. Bananko ima 85 ml.

Snjeguljica

Snjeguljica se najčešće može pronaći za 99 centi, a samo u jednom dućanu bila je nešto skuplja te se prodavala za euro i 17 centi. U pitanju je 65 ml sladoleda.

Sladoledi u paketu

Neke od svojih omiljenih sladoleda možete kupiti i u paketu, što je često isplativije. Tako možete naći šest Snjeguljica ili Silka Milka za 4.99 ili čak 3.99 eura na trenutnim akcijama te tri King Obsessiona za 6.19 eura. U paketima sam naišla i na Kontiki, Macho, Bananko i Njofru.

Zanimljivo je da je cijena Kontikija u paketu u jednoj trgovini bila skuplja nego zasebno pa ćete tako paket od četiri sladoleda platiti 4.09 eura, dok je jedan Kontiki 99 centi. U ostalim ponudama cijena je 3.99 eura.

Sladoled u Lidlu

Kad se otvori tema sladoleda, mnogi spominju sladoled iz Lidla, koji se čini kao idealan omjer cijene i kvalitete.

Sladolede marke Gelatelli uglavnom uspoređuju s Kingom zbog strukture, veličine i izgleda. Možete pronaći okus badema i bijela čokolade ili samo badema te Schoko Crisp i Classic po cijeni od 85 centi, dok Gelatelli Dark košta 99 centi. Sladoledi su od 110 do 120 mililitara, ovisno o okusu.

Mix pakiranje koje sadrži osam sladoleda, po dva od svakog okusa, trenutno ćete platiti samo 4.49 eura ili za istu cijenu možete kupiti pakiranje od osam sladoleda samo jednog okusa.

Još jedna popularna marka sladoleda iz Lidla je Ballino. Cijena manjeg sladoleda od 60 ml je 29 centi, a možete ga kupiti u okusima vanilije i čokolade. Ovi sladoledi prodaju se u pakiranju od čak 16 komada, a cijena je samo 3.59 eura, što dođe 22 centa po jednom štapiću.

Cijena većeg sladoleda od 120 ml je trenutno 49 centi s okusom vanilije s čokoladnim preljevom.

Sladolede na štapiću u Lidlu možete pronaći u raznim pakiranjima od više proizvođača, a cijene su zaista povoljne. Također, nude i sladolede u kornetu te brojne okuse. Moram se složiti da su sladoledi, s obzirom na cijenu, zaista ukusni.

Niže u tablici možete vidjeti sve sladolede navedene u članku i cijene po kojima se mogu kupiti. Navedeni su od najjeftinijeg do najskupljeg. Zvjezdicom su označene akcijske cijene. 

*Cijena na akciji

Kuglica vs. štapić

Prilikom obilaska slastičarnica diljem Zagreba najjeftinija kuglica sladoleda bila je 1.90 eura, a najskuplja 3.50 eura. No u prosjeku kuglicu sladoleda u Zagrebu platit ćete 2 eura i 30 centi, što je skuplje od većine sladoleda na štapiću. Što odabrati? Sve, naravno, ovisi o vašim preferencijama.

Neki se odlučuju za slastičarnice zbog beskrajnih mogućnosti kombiniranja okusa, dok drugi uživaju u hrskavom čokoladnom preljevu sladoleda na štapiću ili čokoladi na dnu korneta. Stvar osobnog ukusa.

Bez obzira na više cijene sladoleda, alternativa se uvijek može pronaći i ne trebate si uskratiti guštanje u sladoledu ovo ljeto. 

Pročitajte više