Novi Tomb Raider navodno će biti igra otvorenog svijeta. Ljudi pišu: Šteta

Foto: store.steampowered.com (na slici nije igra o kojoj je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OBOŽAVATELJI serijala Tomb Raider nestrpljivo iščekuju novi naslov, stoga trenutno internetom kruže brojne glasine. Nije to iznenađujuće s obzirom na uspjeh nedavne Tomb Raider Survivor trilogije. Ovaj kultni serijal oduševljava gejmere još od 1996., a nove avanture Lare Croft i dalje su vrlo tražene. Priča se kako bi nova igra iz Tomb Raider serijala trebala biti otvorenog svijeta.

Igre otvorenog svijeta, odnosno open world igre, specifične su po tome što igrači imaju slobodu istraživati virtualni svijet bez strogo definiranog napredovanja kroz priču. Mogu slobodno istraživati i obavljati misije po vlastitom izboru. Neke od popularnih igara otvorenog svijeta su Skyrim, Minecraft, Far Cry 5 i Cyberpunk 2077.

"Tko bi to htio?"

Prema glasinama, radnja igre će biti smještena u Indiju, a legendarnoj arheologinji će na raspolaganju biti motor, padobran i brojni drugi rekviziti. Radnja igre bi se trebala događati nakon prirodne katastrofe koja je pogodila sjever Indije i otkrila drevne ruševine i artefakte.

"Informaciju sam dobio iz prve ruke, ali ne smijem još otkriti odakle", napisao je V Scooper na X-u (Twitteru) od kojeg je ova glasina potekla. Dodao je kako očekuje da će glasina uskoro biti potvrđena budući da bi igra trebala biti lansirana za manje od godinu dana.

Gejmeri ovu glasinu nisu dočekali s oduševljenjem: "Drago mi je da ovo zvuči kao izmišljotina jer je ideja grozna. Jedna lokacija umjesto putovanja oko svijeta, otvoreni svijet umjesto definiranog prostora i cilja... Tko bi to htio?", "Trebamo nove lokacije, mnogo lokacija, a ne otvoreni svijet", "Nadam se da ne, takve su igre obično velike i prazne", "Šteta ako je istina".

Lara Croft će se u novoj igri morati pobrinuti za sigurnost vrijednih povijesnih predmeta, a navodno će trebati koristiti više metoda koje neće rezultirati smrću protivnika. Naravno, još ništa nije službeno potvrđeno.

Pročitajte više