Ovaj zgodan novi trik donosi Googleov Circle to Search na iPhone

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KORISNICI Android telefona već nekoliko mjeseci mogu koristiti jednu korisnu Googleovu značajku - Circle to Search. Omogućuje im pretraživanje slika, teksta i drugih elemenata vidljivih na zaslonima njihovih uređaja. Sada se pojavio način na koji korisnici iPhonea mogu isprobati ovu značajku na svojim uređajima.

Kako navodi 9to5Google, službena Googleova aplikacija na iOS-u sada nudi prečac za skeniranje slike s pomoću značajke Google Objektiv (Google Lens). Iako Google Objektiv nije identičan Circle to Searchu, tvrtka je izjavila da obje značajke koriste istu tehnologiju optičkog prepoznavanja znakova (OCR). Za postavljanje ovog prečaca na iPhoneu, slijedite sljedeće korake:

  • Provjerite imate li najnoviju verziju Google aplikacije na svom iPhoneu
  • Pokrenite ugrađenu aplikaciju Prečaci (Shortcuts). Ako ste je deinstalirali, možete je ponovno preuzeti ovdje
  • Stvorite novi prečac, dodajte radnju Snimi zaslon (Take Screenshot), a zatim Pretraži sliku s objektivom (Search Image with Google Lens)
  • Dajte svom prečacu ime i pritisnite Gotovo.

Zgodna alternativa

Ako posjedujete iPhone 15 Pro, ovaj prečac možete dodijeliti akcijskoj tipki. U suprotnom, možete koristiti značajku Back Tap za dvostruki ili trostruki dodir po poleđini iPhonea za pristup ovom prečacu. Ako više volite glasovne naredbe, možete pokrenuti Siri i tako mu pristupiti.

Bez obzira na to kako aktivirate prečac, on će napraviti snimku zaslona i skenirati je s pomoću Google Objektiva. Google će tada prikazati relevantne rezultate na temelju elemenata na zaslonu koje otkrije. Nije idealno, ali je zgodna alternativa značajki Circle to Search.

Pročitajte više