Evo što učiniti da IKEA-ina kuhinja izgleda skupocjeno

Foto: Shutterstock/fropt.com/holte.studio/bonami.hr/iverpan.hr/zara.com/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IKEA je poznata po povoljnim proizvodima za dom, a osobito su popularne kuhinje ovog švedskog trgovca. Kuhinje iz IKEA-e najčešće su jednostavne i pristupačne. Iako mogu izgledati odlično takve kakve jesu, njihov izgled može se poboljšati da bi se postigao luksuzni izgled po mjeri.

Portal za interijere i eksterijere Homes & Gardens razgovarao je s dizajnerima interijera o njihovim omiljenim metodama za poboljšanje IKEA kuhinja kako bi izgledale kao da su rađene po mjeri i djelovale skuplje nego što jesu. 

Zamjena vrata kuhinjskih elemenata i fronti ladica

Popularan način da se IKEA kuhinja prilagodi tako da izgleda kao da je rađena po mjeri jest zamjena vrata kuhinjskih elemenata. Dodavanjem posebnijih vrata možete stvoriti prostor koji bolje odražava vaš stil.

Fronte Fropt, cijena na upit
Fronte Holte, cijena na upit

Bojanje kuhinje u posebnu nijansu

Iako IKEA kuhinje dolaze u mnogim atraktivnim bojama i završecima, ne možete pogriješiti ako ih odlučite prebojiti u posebnu boju koja se uklapa u ostatak vašeg interijera. Ovaj posao možete obaviti sami ili angažirati profesionalce.

Foto: Shutterstock

Dodavanje samostojećih elemenata

Ako imate IKEA kuhinju i želite da izgleda kao da je rađena po mjeri, razmislite o dodavanju ormarića ili samostojećeg ormara koji nije dio iste linije kao kuhinja. Elizabeth Sherwin, kreativna direktorica u Naked Kitchensu, objašnjava da se dodatni ormarić može integrirati kako bi se proširila kuhinja ili možete dodati samostojeći element koji će biti i atraktivan komad u prostoru.

Vitrina, Bonami, cijena na popustu je 544 eura

Dodavanje luksuzne radne površine

Radne površine mogu unijeti dašak luksuza u svaki kuhinjski dizajn. Bilo da je riječ o mramoru, kvarcu ili granitu, izražajan kamen odmah će unaprijediti izgled vaše IKEA kuhinje i stvoriti dojam kao da je izrađena po mjeri.

Kvarc Honey Galaxy 3005 J, Iverpan, 268.75 €/m2
Kvarc Concrete Matt, Iverpan, 182.50 €/m2

Dodavanje ljepših ručkica

Jednostavan način da vaša IKEA kuhinja dobije poseban izgled jest zamjena standardnih ručkica nekim originalnijima. "Za brzu i učinkovitu preobrazbu kuhinje razmislite o zamjeni ručkica. Možete odabrati različite stilove i oblike u istoj boji ili kombinirati nekoliko upečatljivih ručkica s diskretnijima", savjetuje Fiona Ginnett, kreativna direktorica i suosnivačica studija HØLTE.

Metalna ručkica, 2 kom., Zara Home, 10.99 eura
Ručkica, H&M, 7.99 eura
Ručkica, Iverpan, od 3.44 eura

Pročitajte više