Sony je objavio teaser za novi proizvod. Fanovi: Cijelu godinu čekam ovaj trenutak!

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY je prije par dana objavio teaser za novi Xperia proizvod koji stiže 15. svibnja. Iako marka nije imenovala uređaj, na temelju oblika proizvoda prikazanog u videu jasno je da je riječ o telefonu. 

"Jedva čekam", "Lansirajte ga globalno", "Znamo i uzbuđeni smo", "Stvarno želim vidjeti novi Sony Xperia telefon, bit će jako kul", "Cijelu godinu čekam ovaj trenutak!", "Stvarno se radujem", "Nadam se da će dobiti priznanje koje zaslužuje. Najbolji telefon koji sam ikada imao", "Volim Sony", "Uzbuđen sam", neki su od komentara ispod videa. 

Sony Xperia 1 VI?

Kao što smo već naveli, iako Sony nije puno otkrio o novom uređaju koji stiže 15. svibnja, pretpostavlja se da je riječ o Sony Xperia 1 VI telefonu. No na isti dan marka bi mogla predstaviti i  Xperia 10 VI, o kojem se isto šuška već neko vrijeme.

Tech portal GSM Arena je prije nekoliko dana dao uvid u pojedine specifikacije telefona Sony Xperia 1 VI, a navodno stiže promjena omjera zaslona - s 21:9 na 19.5:9. Također, zaslon bi navodno trebao biti 1.5 puta svjetliji od onog na prethodniku.

Novi Sonyjev flagship trebao bi pokretati Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 SoC. Uređaj će navodno biti opremljen sa 16 mm ultraširokom kamerom, 24 mm glavnom kamerom (48 mm s 2x optičkim zumom) te telefoto zoom kamerom od 85 do 170 mm. Glavna kamera telefona trebala bi podržavati makrofotografiju.

Xperia 1 VI također će navodno imati takozvanu tehnologiju procjene ljudske poze, posuđenu iz Alpha serije, koja omogućava precizno fokusiranje na subjekte čak i kad su okrenuti ustranu ili imaju djelomično zaklonjena lica.

Sony Xperia 1 VI navodno će koštati oko 1200 eura

Navodno stiže i nova aplikacija Video Creator, koja će pojednostavniti produkciju videa. Xperia 1 VI zadržat će 3.5 mm audio izlaz, dok bi zvučnici telefona trebali pružati poboljšani bas i jasnoću zvuka.

Telefon će navodno imati mat teksturiranu staklenu stražnju stranu, a prema renderima, bit će dostupan u crnoj i platinasto srebrnoj boji. Nadalje, telefon bi trebao biti opremljen baterijom kapaciteta 5000 mAh te podržavati bežično i žičano punjenje. Spekulira se da bi cijena mogla iznositi oko 1200 eura.

O Sony Xperia 10 VI telefonu za sada se ne zna puno, procurili su, doduše, renderi, a sprijeda telefon podsjeća na Xperiju 1 VI iako ima nešto deblje okvire. On bi trebao biti novi Sonyjev telefon srednje klase. 

Pročitajte više