Švicarska marka vraća neobičan sat iz sedamdesetih

Foto: amida-watches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMIDA, poznati švicarski proizvođač satova, predstavlja povratak svog kultnog modela iz sedamdesetih. Nakon gotovo pola stoljeća, Digitrend se vraća s novim, moderniziranim dizajnom i naprednom tehnologijom, a pritom zadržava duh originalnog, futurističkog dizajna.

Redizajnirano kućište

Novi model, Amida Digitrend Take-Off, pokreće automatski mehanizam Soprod Newton P092, koji je predstavljen 2020. godine. Ovaj mehanizam radi na frekvenciji od 4 Hz i može raditi 44 sata bez ponovnog navijanja.

Redizajnirano kućište sata, otporno na vodu do 50 metara, sada ima otvoreni stražnji dio kroz koji se može vidjeti unutrašnjost mehanizma. Sat je pažljivo obrađen različitim tehnikama da bi dobio svoj sjaj i eleganciju.

Poseban prikaz vremena

Izdanje Take-Off dolazi s mekanim remenom u boji ugljena, izrađenim od Alcantare u kombinaciji  s unutrašnjom stranom od narančaste kože. Sat krasi jednostavna kopča koja se lako otvara i zatvara. Također postoji mogućnost odabira metalne narukvice.

Amida Digitrend je dizajniran kao sat za vozače, što znači da se zaslon najbolje čita kada zapešće nagnete ustranu. Ovaj sat ima poseban prikaz vremena jer koristi jedinstveni sustav - brojke su ispisane tako da izgledaju kao da su okrenute naopako, ali se mogu normalno čitati zahvaljujući posebnoj leći, odnosno prizmi. 

Amida Digitrend Take-Off moći će se naručiti od 28. svibnja, s planiranim isporukama od listopada ove godine. Sat će biti dostupan putem službene stranice i kod nekoliko odabranih trgovaca. Cijena sata je 2900 CHF bez poreza (oko 2960 eura), što ga čini relativno pristupačnim luksuzom za ljubitelje satova i kolekcionare.

Brend je osnovan 1925. godine

Amida je švicarski brend satova koji je Joseph Zwahlen osnovao 1925. godine u Grenchenu, a kasnije, 1949. godine, Ernest Triebold preselio je marku u Montreux. Brend je bio poznat po izradi pristupačnih i pouzdanih satova Roskopf tipa, popularnih među širom publikom.

Jedan od najznačajnijih modela koje je Amida proizvela bio je Amida Digitrend, inovativni sat iz sedamdesetih godina. Digitrend se isticao svojim jedinstvenim dizajnom s digitalnim prikazom vremena koji se čita horizontalno kroz optičku prizmu, pokretan mehaničkim mehanizmom.

Iako je Amida postigla određenu popularnost zahvaljujući svojim inovativnim dizajnima, nije uspjela preživjeti krizu kvarcnih satova i bankrotirala je 1979. godine.

Pročitajte više