90 osoba privedeno nakon tučnjave Armade i Demona

NAKON jučerašnje tučnjave navijača Istre 1961 i Rijeke na naplatnim kućicama na Grobniku policija je izdala priopćenje u kojem navode kako je privedeno ukupno 90 osoba, a desetero osoba je lakše ozlijeđeno uz dva policijska službenika.

"Jučer polije podne u blizini naplatnih kućica „Kikovica“  došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu u kojem su sudjelovali pripadnici navijačkih skupina „Armada“ (navijači HNK „Rijeke) i „Demoni“ (navijači NK „Istre“). Poradi uspostavljanja narušenog javnog reda i mira postupali su djelatnici Interventne jedinice policije, III. policijske postaje Rijeka i Postaje prometne policije Rijeka koji su razdvojili navijačke skupine i uspostavili narušeni javni red i mir.

Na kriminalističko istraživanje privedena su 54 pripadnika „Armade“ i 36 pripadnika navijačke skupine „Demoni“.  Utvrđeno je kako su se pripadnici ovih navijačkih skupina najprije verbalno, a potom i fizički sukobili (bacanje kamenja, baklji i drugih predmeta). U ovom događaju lakše su ozlijeđena 3 pripadnika skupine „Armade“, 7 navijačke skupine "Demoni" te dva policijska službenika.

Kod tri pripadnika „Armade“ i jednog pripadnika navijačke skupine „Demoni“ izmjerena je koncentracija alkohola od 0,51 do 1,24 g/kg te će protiv njih biti podnijet optužni prijedlog sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, dok će protiv svih sudionika biti podnijet optužni prijedlog temeljem odredbi Zakona o prekrąajima protiv javnog reda i mira.

Isto tako četvorici sudionika ovog događaja izdan je obvezni prekršajni nalog poradi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o osobnoj iskaznici.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid kojim je utvrđeno oštećenje 6 osobnih vozila, 4 naplatne kućice i centralne zgrade naplate."

Pročitajte više