Bendo obranio pojas i zaprosio djevojku, Cormier pobijedio Mira, Brown skoro ubio protivnika!

Foto: Fightiste

U KALIFORNIJI je u subotu navečer po lokalnom vremenu održan UFC on FOX 7 na kojem je Benson Henderson najprije uspješno obranio svoju titulu prvaka, a nakon borbe je odlučio i zaprositi djevojku, koja je pristala. Daniel Cormier uspio je svladati Franka Mira, dok je Matt Brown brutalno nokautirao svog suparnika Jordana Meinea.

Benson Henderson zaista nije imao lak zadatak u meču protiv Gilberta Melendeza koji je itekako opravdao dobiveno povjerenje i pružio je iznimno žestok otpor aktualnom prvaku u lakoj kategoriji Bensonu Hendersonu. Meč je možda čak Melendez i bolje otvorio, tada je forsirao rušenja, što mu je u nekoliko navrata i uspjelo, no kako je meč odmicao Bendo je preuzeo sve više kontrolu i vodstvo na bodovnim listama zahvaljujući svojim dobrim nožnim tehnikama.

Melendez nije posustajao tijekom cijelog meča, bio je zaista odlično pripremljen za svih 25 minuta borbe, ali isto je bilo i kod Hendersona koji bi na svaki opasniji pokušaj napada odgovorio odličnim udarcem nogom i to je uvjerilo dva od tri suca da pojas ostane kod aktualnog prvaka, iako Melendez zaista nije bio daleko od najvećeg uspjeha u svojoj karijeri.

Prije njih u kavezu su se napokon našli Frank Mir i Daniel Cormier koji se već tjednima prepucavaju putem medija, no nakon što su napokon ušli u oktogon sve je to postalo nebitno, a tada se ipak prilično boljim pokazao osvajač Strikeforceovog Grand Prixa teškaša.

Cormier je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom zahvaljujući boljem snalaženju u klinču koji je prilično često forsirao, dok se najavljeni veliki okršaj u parteru ipak nije dogodio. Mir je pokušao promijeniti taktiku, pokušao je udarcima nogom u Cormierovo tijelo doći do preokreta, ali to mu ipak nije uspjelo.

Josh Thomson također je pokazao da zaslužuje nakon Strikeforcea karijeru nastaviti u UFC-u, a pobijedio je Natea Diaza tehničkim nokautom u četvrtoj minuti druge runde kada ga je sjajno pogodio high kickom i sudac je odlučio odmah reagirati s obzirom da je Nate završio na podu od siline udarca.

Prva borba glavnog dijela donijela nam je brutalan nokaut. Matt Brown i Jordan Mein nakon odrađene prve fantastične runde isto su krenuli i u drugoj, ali Brown je Meina sjajno pogodio koljenom u glavu, Jordan je pao na pod, a tamo je Matt nasrnuo na njega i uputio još nekoliko strašnih udaraca u glavu. Sudac je pritom malo zakasnio sa svojom reakcijom, pa se nadamo da Mein nije teže ozlijeđen.

Mečevi u uvodnom dijelu išli su prilično brzo, većina njih je završila nokautom ili tehničkim nokautom. Zanimljivo da ovog puta nijedna borba nije završila zahvatom. Osam mečeva je završilo nokautom ili tehničkim nokautom, a u četiri su odluku o pobjedniku donijeli suci.

UFC on Fox 7 rezultati:

Benson Henderson def. Gilbert Melendez - podijeljena sudačka odluka
Daniel Cormier def. Frank Mir - jednoglasna sudačka odluka
Josh Thomson def. Nate Diaz - TKO (R2 3:44)
Matt Brown def. Jordan Mein - TKO (R2 1:00)

Chad Mendes def. Darren Elkins - TKO (1R 1:10)
Francis Carmont def. Lorenz Larkin - jednoglasna sudačka odluka
Myles Jury def. Ramsey Nijim - KO (R2 1:02)
Joseph Benavidez def. Darren Uyenoyama - TKO (R1 4:50)
Jorge Masvidal def. Tim Means - jednoglasna sudačka odluka
T.J. Dillashaw def. Hugo Viani - TKO (R1 4:22)

Anthony Njokuani def. Roger Bowling - KO (R2 2:52)
Yoel Romero def. Clifford Starks - KO (R1 1:32)

Pročitajte više