Briljantni Hezonja srušio BiH

Foto: Hina

Hrvatska je poslije teške pobjede protiv Estonije upisala i drugu pobjedu na pripremnom turniru u zagrebačkoj Areni protiv BiH 97:79.

Hrvatska je nervozno krenula u utakmicu s puno nepovezanih napada i gosti brzo dolaze do prednosti od šest poena razlike, 11:5. Ipak do kraja prve četvrtine najviše zahvaljujući Bogdanoviću, dolazimo do vodstva od tri razlike, 19:16. 

Drugu četvrtinu Stipčević otvara tricom, ali gosti brzo rade 7:0 preko Kikanovića i Šutala. Do kraja četvrtine se igralo koš za koš i na odmor se otišlo rezultatom 40:37.

U petoj minuti treće četvrtine naš najbolji igrač Bojan Bogdanović morao je izaći iz utakmice zbog ozljede nakon što je iskrenuo zglob. Prve prognoze su da nije ništa ozbiljno, ali morat ćemo čekati rezultate magnetske rezonance, a Bogdanović se nije vraćao u utakmicu. Što se tiče ostatka utakmice Simon i Hezonja preuzimaju glavnu ulogu i svojim koševima i asistencijama dovode Hrvatsku do vodstva od 14 koševa razlike.

U četvrtoj četvrtini dolazi do malog opuštanja naših košarkaša i BiH u jednom trenutku dolazi do samo pet poena zaostatka, ali Mario Hezonja ponovno zabija tricu, ali ovaj put uz prekršaj za novo odvajanje. Do kraja utakmice su Hezonja i Simon nastavili zabijati, a mladi Dubrovčanin je pogodio novu tricu u posljednjem napadu za konačnih 97:79. Ne smijemo ni izostaviti Stipčevića koji je na utakmicu tricu gađao 4/4.

Hezonja je bio i najefikasniji u momčadi Hrvatske, zabio je 24 poena. Ostala je još jedna utakmica prije Eurobasketa, a Hrvatska će ju odigrati sutra protiv Izraela u 21 sat.

 


Hrvatska - BiH: 97:79 (19:16, 21:21, 28:19, 29:23) 

HRVATSKA: Tomić 8, Rudež 6, Stipčević 12, Bogdanović 10, Šarić 6, Ukić 6, Simon 19, Šakić, Draper, Zubčić, Bilan 2, Žorić 4, Hezonja 24

BOSNA I HERCEGOVINA: Pašalić 8, Buza, Stipanović 15, Šutalo 6, Jošilo, Bavčić, Gordić, Kikanović 17, Albijanić 5, Peršić 5, Milošević 12, Renfroe 4, Vrabac 2, Todić 5


 

 

Pročitajte više