Budan: Hrvatska je uvijek bila prava protiv jakih momčadi

MOŽE li Hrvatska proći skupinu C i izboriti četvrtfinale - glavno je pitanje uoči početka nogometnog Eura. Pročitajte što su o tome rekli Igor Budan, Ivan Jurić i Ćiro Blažević.

Napadač Palerma Igor Budan dobro poznaje Talijane i smatra da se Vatreni mogu nositi s njima.

"Treba ići iz utakmice u utakmicu kao što se išlo 2008. Atmosfera se stvara, Slaven je uvijek znao napraviti odličnu atmosferu. Imamo dobru grupu igrača i da imamo puno kvalitete. Igrači koji su bili mlađi 2008. sada su puno iskusniji. Hrvatska je uvijek bila prava protiv velikih momčadi. Nama je uvijek bio problem igrati protiv momčadi sličnih nama ili slabijih", kaže Budan.

Slično razmišlja još jedan bivši Vatreni - Ivan Jurić. Igrač s iskustvom Primere i Serie A odlično poznaje naše suparnike iz skupine. Ističe da Azzure nikad ne treba otpisati, pa ni sada kad su potreseni zbog afera s namještanjem utakmica.

Ivan Jurić: Talijanima će skandali pred Euro samo dobro doći

"To im može samo dobro doći. Osvojili su Svjetsko prvenstvo kada je bila afera Moggi. To njima može samo dobro doći da budu čvršći i kompaktniji", smatra Jurić.

Španjolci su, prema Juriću, prvi favoriti skupine, ali i cijelog Eura.

"Ako budu motivirani sigurno je da su najbolji, zajedno s Nijemcima. Pitanje je samo u kakvom će biti fizičkom stanju. Budu li spremni, po meni su najbolji", rekao je Jurić.

'Furija' je i Budanov favorit za sam vrh.

"Nakon svega što su Španjolci pokazali zadnjih 4-5 godina, ta je generacija za potpuni respekt. Logično je da oni budu favoriti, ali svi znamo da su takva turnirska natjecanja donosila iznenađenja. Igra puno segmenata. Treba vidjeti koliki su motivi jer sve male sitnice mogu oduzeti formu", pojašnjava Budan.

Ćiro Blažević: Pazite se Iraca

Ćiru Blaževića pak, ne brinu ni Talijani ni Španjolci. Trener svih trenera najviše se pribojava - Irske.

"Oni su slabija ekipa od od nas, ali je za očekivati da će oni ginuti na terenu. Dovoljno je da naši psihološki budu spremni, a onda bi kvaliteta trebala presuditi, a ona je na našoj strani", rekao je Ćiro.

Iako priznaje da je loš prognozer, nepopravljivi optimist Ćiro na krovu Europe vidi samo jednu reprezentaciju.

"Samo Hrvatska. I svi to moramo vjerovati i komunicirati onima kojima su najvažniji, a to su naši igrači", zaključio je Ćiro.

Pročitajte više